Suomi mainittu: Marika Hackman

Yksi suosikkiartisteistani, taivaallisen kuulasääninen ja hieno singer-songwriter Laura Marling hehkuttaa somekanavissaan nuorta singer-songwriter-tyttöä, jonka nimi herättää välittömästi pienen epäilyksen: Marika Hackman. Ihan saletisti taas joku ruotsalainen, mutta voisiko olla…

No voi kyllä. Ei ruotsalainen alkuunkaan, vaan puoliksi suomalainen!

hackman.png

Tuuletus, fanfaareja, konfettisadetta, käsien taputusta ja kaikkea sitä mitä sisäisesti teen joka kerran kun huomaan, että nuori, taitava ja lahjakas nainen menestyy musiikkimaailmassa ja markkinoilla – etenkin silloin, jos hän on edes jollain tavoin peräisin täältä pohjantähden alta (ja tässä tapauksessa leikitään, että suomalainen isä tekee britannialais-suomalaisesta tietysti ensisijaisesti suomalaisen – tarvitsemmehan aina uusia kansainvälisiä tähtiä, joiden kautta voimme kohottaa omaa identiteettiämme korkeammalle ja tuntea olevamme jollain mystisellä tavalla osa jotakin suurempaa).

No, sanotaanko, että en hakannut vielä käsiäni yhteen vain siitä ilosta, että joku puoliksi suomalainen saa kunnian heittää keikkaa itsensä Laura Marlingin kanssa. Mutta päätin kuitenkin tutustua heti laulajan tuotantoon, ja hitto vie, onhan tämä nyt aivan hirveän kaunista, hyvin tehtyä, herkkää ja tunteikasta musiikkia. Eli sellaista, jossa voidaan mennä myös niin helposti metsään parkkeeraamalla jonkinlaiselle pliisuuden akselille, mutta tältä tyypiltä kyllä löytyy mielestäni aika muhevan kaunis ja kypsän kuuloinen tuotanto. Ja ikää oli… niin, 24. Missä vaiheessa nämä nykyajan skidit ehtivät oikein kaiken?

Nyt vaan Marika tänne Suomeenkin esiintymään – sehän on puoliksi suomalaiselle lähestulkoon jonkinlainen kansalaisvelvollisuus, vaikkei kansallisuutta olisikaan. Kannattaa kuunnella syysiltaiseen herkän folkin nälkään. Kertokaapa myös kommenttiboksin puolella mitä tykkäsitte!

https://www.youtube.com/embed/y0FbrKgLLD4″ width=”560″>

marikahackman.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *