Susanne Sundfør ja Color Dolor Huvila-teltassa sunnuntaina 30.8.

Oletko mahtanut tulla ajatelleeksi sitä missä olet tämän viikon sunnuntaina, eli 30.8.?

Jos et, niin minäpä kerron sinulle, missä olet. Ainakin, mikäli käsitteet loistava musiikki, kotimainen taide ja kesähelsinki kuuluvat kiinnostuksesi kohteisiin. Olet Helsingin juhlaviikoilla Huvila-teltassa, katsomassa norjalaista elektropop-artisti Susanne Sundføria sekä kotimaan parasta taidepop-yhtye Color Doloria. Siellä sinä olet. Ja minä olen myös. Ja me näemme siellä. 

susanne.png

colordolor.png

Juhlaviikkojen sivuilla Susanne Sundførista kerrotaan seuraavaa:

Dramaattinen, elegantti, elokuvallinen, anteeksipyytelemätön, mukaansatempaava. Muun muassa tällaisin sanoin on kuvailtu Susanne Sundføriä, Norjan listaykköstä ja nuorta lahjakkuutta. Alle kolmikymppinen Sundfør on julkaissut jo kuusi albumia ja tehnyt yhteistyötä maanmiestensä Röyksoppin ja ranskalaisen M83:n kanssa.

Sundfør on siirtynyt nostalgisesta folkista tummanpuhuvaan poppiin ja jylhään elektroniseen musiikkiin: uusimmalla Ten Love Songs -levyllä Kate Bush kohtaa diskon. Sundfør ei arastele henkilökohtaisuutta eikä kiihkeyttä musiikissaan, ja hän on epäröimättä antanut feministisiä kannanottoja myös haastatteluissa.

https://www.youtube.com/embed/MCIaj-oLi28″ width=”560″>

Color Dolorista voin sen sijaan kertoa itse seuraavaa: 

Näin kunnianhimoista soundia ja taitoa ei löydy Suomesta joka päivä. Laulaja Stina Koistisen voima ja heittäytyminen huippubändin soitannan pyörteisiin on niin ilmiömäistä, että jokaisen itseään musiikin ystäväksi nimittävän ihmisen pitäisi kokea tämä kotimainen loistoyhtye livenä ainakin kerran. 

Olen myös sitä mieltä, että kotimaan musiikkiviennin tulisi panostaa iänikuisten neljä-viisi äijää, laulu-kitara-basso-rummut, ja ”isoa soundia” -kokoonpanojen lisäksi juuri Color Dolorin kaltaisiin oikeisiin vaihtoehtoyhtyeisiin. Jos lähettäisin itse Suomesta jonkun edustamaan maatamme jonnekin kategoriassa indiepop/-rock, olisi Color Dolor varma valinta. Ota siis viimeisin albumi Wonderchild kuunteluun, jos et ole sitä jo tehnyt.

Ja sivuhuomautuksena voin kertoa, että myös tältä bändiltä saatte epäröimättä feministisiä kannanottoja. (Terveisiä, Jan! ˆ_ˆ )

Jos et hankkinut jo lippua, niin osta se tästä ja tule juhlistamaan kesän (ja festarikauden) päätöstä upeissa merkeissä. Nähdään Huvilassa, ystäväiset! Odotan jo innolla.

susannesundfor.com

colordolor.fi

helsinginjuhlaviikot.fi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *