kookosletut

kookoslettur.jpg

Nämä kookosletut soveltuu mainiosti viikonlopun brunssipöytään ja ne on erittäin helppo valmistaa. Minä valitsen usein lettutaikinaani mahdollisimman ravinteikkaita aineksia, (resepti mantelilettuihini löytyy täältä) ja mielestäni erilaiset pähkinäjauhot ovat mainio vaihtoehto tavallisten vehnäjauhojen sijaan. Kookosjauhot sisältää 100g kohden mm. 19,5 g proteiinia ja 39,0 g kuitua 🙂 

Resepti:

4 munaa

2dl maitoa

0,5 rkl luontaista makeuttajaa (käytin erytritolia)

1-1,2 dl kookosjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia

ripaus suolaa

Vispaile munat, maito ja makeuttaja keskenään. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää munaseokseen. Anna seoksen paisua n 20 min. Paista keskilämmöllä haluamasi kokoisia lettuja n. 2-3/puoli. (huom! kookosjauho imee hyvin nesteitä ja niiden koostumus hieman vaihtelee valmistajien mukaan, joten jauhojen ja nesteen sopivat määrät voi vaihdella).

Nauti letut kermavaahdon ja marjojen kera. Valmistin kermavaahdon luontaisesta makeuttajasta (1 rkl erytritolia ja 2 dl kuohukermaa).

P.S jos joku innostuu kokeilemaan kookosjauhoja myös puurossa, niin täältä löytyy kiva resepti!

Hauskaa viikonloppua!

T

Koti Ruoka ja juoma