the best beauty DIY: matcha tea face mask

Piipahdin tuossa tovi sitten teekaupan myyjän juttusilla. Tarkoituksena oli löytää jotain energisoivaa teetä. Huomaan nimittäin litkiväni kahvia työpäivien aikana aivan luvattoman paljon, ja loppupäivästä istun läppärin edessä sormet täristen, vatsaa kolottaen, ja usein päänuppi tyhjänä.

Teekaupan ystävällinen myyjätär nyökytteli myötätuntoisesti kun valittelin hänelle tätä kahvihulluuttani, ja sen zombimaisia vaikutuksia. Hetken kuluttua hän aloitti pienimuotoisen koulutuspuheen matcha- teestä, ja sen postitiivisista vaikutuksista. Puhesorinan joukosta lotkautin korvaani vähän enemmän kun kuulin sanat ”nuorentava kasvonaamio” ja ”helppo valmistaa”. Sold!

// I have discovered the secret to the eternal youth (or I like to think that..). It is called matcha green tea powder. I like to mix it accoding to the directions below, few times a week. Super good stuff with loads of antioxidants and vitamins!It is also good as a tea, and works with green smoothies, to give you that extra boost! I found my matcha from CHADO, in Tallinn oldtown.

picmonkey_collage_0.jpg

matcha_tea_nasj.jpg

Kotiin päästyäni guuglailin vielä varmuuden vuoksi matcha-teen antioksidantti-ja vitamiinipitoisuuksia (vironkieleni ei vielä ihan taipunut teekauppiaan kaikelle spesiaaliterminologialle). Guugleilun lomassa huomasin että matcha-maskit ovat erittäin suuressa suosiossa Japanissa (hykertelin että tässä tuli cräkättyä myös sala Geishojen nuoreen ja silkkiseen hipiään).

Olen nyt kuukauden ajan lätkinyt iltaisin kasvoilleni matchamaskia noin pari kertaa viikossa, ja tässä syyt miksi näin teen:

  • Matcha-tee, joka on koostumukseltaan pulveria, on jauhettu teen lehdestä (tämän takia siinä säilyy ravintoaineet ja antioksidantit paremmin kuin pussiteessä)
  • Se sisältää kymmenen kertaa enemmän antioksidantteja kuin tavallinen vihreä tee. Lisäksi matcha-tee ravitsee ihoa reilun flavonoidi ja vitamiini pitoisuuden takia
  • Antioksidantit = nuorentaa ja elvyttää ihoa

Matchamaskin voi tehdä monella muullakin tavalla kuin tuossa ylläolevassa ohjeessani. Olen toisinaan sekoitellut mukaan myös hunajaa tai himalayan-suolaa. Jos ihosi on rasvainen ja epäpuhdas, niin parhaan tuloksen saat kun lisäät seokseen pari tilkaa sitruunamehua. Jos taas haluat kosteuttavan maskin, lisää joukkoon esimerkiksi avokaadoöljyä, kookosöljyä tai mitä lie lemppariihoöljyäsi. Itse käytän usein ruusuöljysekoitusta.

Täällä meilllä päin matchaa myydään vanhassakaupungissa sijaitsevassa pienessä teekaupassa nimeltä Chado (osoite Uus 11). Suomessa matcha-tee pulveria myydään ainakin Ruohonjuuressa.

 

P.S Se matcha-tee on myös hyvää, ja sitä voi myös heittää smoothien sekaan! Toimii!

Palaillaan,

T

kauneus iho terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *