Kesä kuuluu lapsille

Olen tarkoituksella pitänyt kesätaukoa vähän kaikesta. Siihen taukoon kuuluu palkkatyö, kirjoitustyö, blogityö, kotityöt, eläkesäästäminen ja paskahommat. Niiden sijasta halusin nauttia ihanasta lämmöstä. Henkilökohtainen hellerajani on noin +35 celsiusastetta, joten paikkapaikoin ei ole ollut edes kuuma, vaan nautinnollisen ihana kesä. Kauniit päivät halusin viettää pääosin uimarannalla lasten kanssa, joten rantsua on riittänyt ja se on just hyvä.

Kesällä me vanhemmat pyrimme toteuttamaan lasten toiveita. Ykköstoive vuodesta toiseen on päästä Power Park -huvipuistoon, joka on meidän lähin huvipuisto. Eipä siinä mitään, mutta se keikka maksaa meidän perheeltä joka kerta noin 250 euroa. Se on minulle paljon rahaa. Ostan liput neljälle lapselle ja kaksi pääsylippua meille vanhemmille. Lisäksi ruokin meidät alueen pizzabuffassa ja ostan (pitkän) päivän mittaan samaan konkurssiin pehmistä ja pehmolelua.

Power Park on ehdottomasti vierailun arvoinen. Meidän perheen mielestä se on Suomen paras huvipuisto. Alue on iso ja siisti, vekottimia on paljon ja niitä on riittävästi myös pienimmille huvittelijoille. Olemme vierailleet Power Parkissa joka ikinen kesä yli 10 vuotta ja edelleen muksut sitkeästi tahtovat sinne. Pirkka-niksini on suorittaa vierailu kesäkuussa, jolloin laitteisiin pääsee joko tykkänään jonottamatta tai hyvin lyhyellä jonotusajalla. Heinäkuussa saatat joutua odottamaan vuoroasi puolesta tunnista tuntiin.

Herra neljäveen suloinen kesätoivomus oli päästä Wanhalle Markille Ylistaroon. Paikkaa markkinoidaan eläinten vanhainkotina, mutta enemmän se muistuttaa kotieläinpihaa. Wanhalla Markilla saa rapsutella vapaana kulkevia lampaita ja silittää heppoja. Esillä on myös erilaisia kulkupelejä, joihin saa kiivetä ”ajamaan”. Pehmistä voi ostaa puimurista.

Toissapäivänä herrat neljävee ja kolmevee palautettiin jo päiväkotiin. Tästä voi päätellä, että me vanhemmat olemme jo töissä. Isämiehen kesäloman alkaessa löimme vetoa, koska häntä pyydetään takaisin töihin tuuraamaan, kun hoitajia ei ole riittävästi. Noh, tämä tapahtui heti ensimmäisenä lomapäivänä. Isämies ei nyt kuitenkaan lähtenyt takaisin töihin, vaan toivotti hyvää kesää. Isämiehen ensimmäinen työpäivä loman jälkeen sen sijaan kesti rapsakat 16 tuntia, koska ei ollut ketään, joka olisi tullut päästämään hänet iltavuorosta kotiin. Lupaa hyvää syksylle.

Minä palasin palkkaduuniin tällä viikolla. Muistin koneen salasanan.

Kyllä en tykkää syksystä ja inhoan talvea. Miksi aina ei voi aurinko paistaa ja olla lämmin? Aurinko antaa energiaa ja auttaa jaksamaan. Tässä isompien mukuloiden harrastusaikatauluja käsi poskella ihmetellessäni pohdin, kuinka kaikki lisäenergia olisi tarpeen talven varalle.

perhe vanhemmuus lapset matkat
Kommentit (2)
  1. Kesä on kyllä ihana mutta toisaalta syksyllä on iltaisin ihana tunnelma kynttilöiden ja muiden tunnelmavalojen kanssa!🤍

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    1. Mä kaipaan isoa valoa taivaalta 🤣 jos vielä vaikka lämmittäisi samalla ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *