Mitä tehdä, kun kolmevee huuutaaa?

Jokainen takuulla tietää sen tunteen, kun oma osaaminen ei vaan riitä. Vanhemmat taitavat tietää sen kädettömän olotilan lapsen kasvatuksessa eteen tulleen yllättävän ongelman edessä. Soitanko omalle äidilleni vai suoraan manaajalle? Mitä hittoa nyt? En minä ollut tuollainen. Vai olinko?

Nostan käden pystyyn. Täällä on tämä tilanne. En tiedä, mitä tehdä kolmevuotiaan kanssa. Alla oleva meemi kuvaa parhaiten rakasta herra kolmeveetä.

 

 

Olen kasvattanut jo kolme lasta ohi kolmen vuoden kriittisen pisteen ja jokaisella on olleet omat haasteensa. Nyt olen taas pulassa uudenlaisen kriisin kanssa. Herra kolmevee tykkää huutaa, parkua, itkeä, vollottaa, mitä näitä on. Hän tuo kaikki olotilat, koko skaalan, parkumalla esiin. Kaikki on yhtä dramaattista vuoristorataa.

Esimerkiksi: ”Minä haluan leipääääääää!!!” tai ”Minulla on PIS-SAhätä!!!” tai ”En halua menet yläkertaaaaaaaan!!!”

Teinari meinasi kuolla nauruun, kun kolmevee haki vollottaen keittiöstä talouspaperia ja paperi katkesikin huonosti. Kolmevee taapersi takaisin olkkariin itkien katkerasti surkea paperin nurkka kädessään: ”Tuli pieniiii!!!”

Sama huuto tapahtuu kotona ja hoidossa. Olen yrittänyt jutella herra kolmeveen kanssa aiheesta ja sain irti, että joskus hän huutaa hoidossa, koska on ikävä. Aina ei ole ikävä. Hoitoon mennään kuitenkin aamuisin ihan sujuvasti.

Ja kuumetta on mitattu ahkeraan. Osumat taitavat olla henkisellä puolella eivätkä fyysisellä.

Päivänä eräänä hoidossa oli kyselty samaa, miksi sinä huudat, ja vastaus oli ollut: ”Minä tarvitsen lomaaaaa!!!”

Lomaa on kyllä tiedossa ihan kohta.Sitä ennen meidän pitää kaiketi vain lohduttaa ja silittää herra kolmeveetä, joka purkaa kaikki vastoinkäymiset, harmitukset, surun, ikävän, väsymyksen ja kiukun olemalla parkupöllö.

Onko tämä vain sitä, että poikueen pienimmän pitää huutaa lujiten tullakseen kuulluksi? Kuulisin kyllä pienemmälläkin volalla. Toisaalta pelkään, että lapsi oppii saamaan tahtonsa läpi huutamalla.

Jos jollain on hyviä pirkkaniksejä aiheeseen, otamme vastaan. Huutamisiin!

perhe vanhemmuus lapset oma-elama
Kommentit (2)
 1. Kahden tytön äiti
  21.8.2021, 16:29

  Eiii en kestä, meidän 3 v. tyttö tekee juuri samaa NYT ja KOKO AJAN. Olen itse vuorotöissä ja meillä on pienin vielä 10kk. Pää. Hajoaa.

  Ihana kirjoitus – naureskelin ääneen (työajalla). Onneksi olen etätöissä.

  Ihanaa elämää teidän perheelle! 🙂

  1. Meidän Parkupöllö lähettää terveisiä! ✌️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *