Voiko salille mennä meikkaamatta? Asiaa epävarmuudesta

Epävarmuus itsestä hiipii helposti esiin. Me olemme kaikki kuulleet, että sosiaalisen median tarjoama maailma ei ole yhtä kuin todellisuus. Siitä huolimatta moni kokee ahdistusta katsoessaan vaikkapa treenikuvia instagramissa. Treeniä tärkeämpi asia usein tuntuu olevan täydellinen kuva. Hiukset on laitettu, meikki viimeisen päälle, ja vaatteet huipputrendikkäitä. Eikä vaatteissa ole hikeä. Koskaan. Ei tulis mun treeneistä sellaisia kuvia! 🙂

Moni saa osan elantoaan sosiaalisen median avulla. Se saattaa jo asettaa tiettyjä vaatimuksia siihen, millaisia kuvia postaa. Vaikka kuinka haluaisi, niin nuhjuinen ja halju kuva ei kerää tykkäyksiä samalla tavalla kuin viimeisen päälle siloteltu versio. Tämä on hyvä muistaa, kun miettii että onpa siloteltu kuva. Kuvan vaatteet voivat olla yhteistyökumppanin valitsemat, ihmisen elanto voi riippua kuvasta. Sosiaalinen media ja mainonta kulkevat niin käsi kädessä, että niitä on vaikea erottaa toisistaan. Toki riippuu, millaisesta sivustosta on kyse. Jos katselet mielelläsi treenikuvia, joissa tarjotaan informaatiota, on laatu yleensä kuvan ja tekstin sisällössä, ei niinkään kuvankäsittelyssä tai vaatevalinnoissa. Mä itse tykkään enemmän tällaisista sivustoista. Mutta onneksi meillä kaikilla on varaa valita.

Mieti sinä, miksi kuvaa katsot, ja mitä tunnet? Jos katsot kuvaa hakeaksesi oppeja ja inspiraatiota, kokeile selata sellaisia sivuja, joissa ammattilaiset jakavat hyviä vinkkejä. Perehdy myös ammattilaisen taustaan, onko hän kokenut valmentaja, vai tuhansien tykkääjien johdosta verkkovalmennuksen perustanut fitnessamatööri? Kyseenalaista ”ammattilaisten” ammattitaitoa, jos haluat todella oppia jotain. Jos taas haluat katsella kauniita ja huolella otettuja poseerauskuvia, niitäkin löytyy. Kaikille on kaikkea.

Mikä fiilis sulle tulee somea selatessa?

Jos koet kuvaa katsoessasi itsesi rumaksi ja huonoksi, älä katsele sellaisia kuvia mitkä tekevät olostasi epävarman! Ennen kuvan lähettämistä on takana ehkä kolmekymmentä ei niin imartelevaa otosta samasta asennosta, kuvankäsittelyä ja rajaamista. Todellinen elämä tapahtuu jossain ihan muualla kuin puhelimen kuvankäsittelyohjelmassa. Muista se!

Entä se salille meno? Uskaltaako sinne enää ilman meikkiä mennäkään? Vastaus on se, että mene sellaisena, kuin tunnet olosi omaksi itseksesi! Mä olen miettinyt viimeaikoina, että ulkoiset asiat eivät liity välttämättä kovinkaan tarkasti siihen, miten itsevarmaksi olonsa kokee. Saatan mennä toisena päivänä meikeissä salille, toisena päivänä ihan metsäläisen näköisenä. En kyllä huomaa itsevarmuudessani mitään eroa noiden päivien välillä.

Enkä nyt tarkoita, että kaikkien pitäisi jättää hiukset harjaamatta ja kulkea räjähtäneen näköisenä ympäriinsä. Ymmärrän, että siisti ulkonäkö on myös toisten ihmisten kunnioittamista. Mieti silti, mikä tekee susta itsevarman? Elämänasenne? Kokemukset? Ikä? Asiat, joissa olet hyvä? Onko sulle koskaan sanottu, että olet hyvä jossain? Jos meikki tekee sut itsevarmaksi, niin meikkaa kaikin mokomin. Jos meikkaaminen on sulle hauska harrastus, go for it. Jos ajatus ilman meikkiä ulos menemisestä pelottaa, on itsetutkiskelun paikka. Miksi sulla ei olisi oikeutta olla sellainen kuin olet?

Kysy itseltäsi tämä: mitä jos menisit ihmisten ilmoille, vaikkapa sinne salille ilman meikkiä ja ei niin trendikkäissä vaatteissa? Jos ajatus aiheuttaa ahdistusta, mieti miksi näin? Sulla on oikeus nostaa sitä rautaa just sellaisena kuin sinä päivänä satut olemaan. Epävarmuus ei häviä peittelemällä ja toivomalla että kukaan ei huomaa sun virheitäsi (fyysisiä tai henkisiä). Itsevarmuus löytyy sillä, että hyväksyt sen että sun ei tarvitse olla paras tai kaunein, ja tiedostamalla sen, että kaikki ovat epävarmoja joskus. Ei ole olemassakaan sellaista asiaa kuin täydellisyys. Oot tarpeeksi epätäydellisenäkin. Et sä ole siellä salilla toisten vuoksi, vaan itsesi. Ja muista: se rauta tottelee sun voimiasi, ei ulkonäköäsi.

Terveisin Hanna

 

hyvinvointi liikunta ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *