Kevään ensi-iltaleffat x4

Lilyn tarjoamasta leffaillasta intoutuneena (kiitos Lily!) tutkiskelin Finnkinon kevään tarjontaa. On nimittäin lippujakin käytettävänä.

Siispä tässä on kevään mielestäni kiinnostavimmat ensi-illat, kronologisessa ensi-iltajärjestyksessä.

movie.jpg

kuva: weheartit

Nälkäpeli

ensi-ilta 23.3.

Nälkäpeli kertoo tulevaisuuden Pohjois-Amerikasta, jossa hallitsijat osoittavat valtaansa vuosittain järjestettävällä Nälkäpelillä. Jokaiselta vyöhykkeeltä lähetetään yksi tyttö ja yksi poika tosi-tv-tyyppiseen Nälkäpeliin, jossa nuoret taistelevat areenalla hengestään toisiaan vastaan.

Päähenkilöinä ovat Vyöhyke 12 tribuutit Katniss (Jennifer Laurence) ja Peeta (Josh Hutcherson).

Tarina perustuu Suzanne Collinsin kirjoittamaan samannimiseen kirjaan, jota hehkutin jo aiemmin kirja-aiheisessa postauksessa.

Nälkäpelistä on veikkailtu Jenkeissä jopa Harry Potterien ja Twilightin seuraajaa, seuraava ”nuorten ilmiötä”.

 

Nainen, jonka nimi on Nathalie

ensi-ilta 30.3.

Nathalie (Audrey Tautou) ja François törmäävät sattumalta ja rakastuvat. Eräänä päivänä François ei enää palaakaan kotiin juoksulenkiltä. Nathalie ajattelee, ettei voi enää koskaan olla onnellinen.

Seuraa lisää sattumia: Nathalie suutelee ruotsalaista kollegaansa, harmitonta ja charmitonta Markusta. Nathalie unohtaa suudelman yhtä nopeasti kuin sen antoikin – mutta Markus ei.

Nainen, jonka nimi on Nathalie on tarina sattumasta, menetyksestä ja toipumisesta.

Elokuva perustuu David Foenkinoksen samannimiseen romaaniin – ja sen ovat ohjanneet David ja Stéphane Foenkinos.

Tätäkin kirjaa olen hehkuttanut aiemmin, viime vuoden maaliskuussa.

 

 

 

 

Kerro, kerro kuvastin

ensi-ilta 30.3.

Tekeillä on kaksi Lumikki-tarinaa: yksi komediallinen ja yksi synkkä. Kerro, kerro kuvastin on ensiksi mainittu.

Kun ilkeä äitipuoli (Julia Roberts) hoitaa pois päiviltä Lumikin isän ja tuhoaa valtakunnan, Lumikki (Lily Collins) lyöttäytyy seitsemän äkäisen kääpiön matkaan ja yrittää saada takasin valtakunnan, joka hänelle kuuluu. Prinssinä häärä Armie Hammer, joka näytteli The Social Network -elokuvassa Winklevossin kaksosia.

Niin ja se toinen Lumikkihan on Snow White and the Huntsman, jonka pääosassa on Kirsten Stewart.

 

https://youtube.com/watch?v=kpLVO396eHs

 

Poikani Kevin

ensi-ilta 20.4.

Lisää kirjoihin perustuvia elokuvia: Poikani Kevin perustuu Lionel Shriverin romaaniin. Lyhykäisydessään tarina se kertoo koulusurmaajan perheestä ja etenkin äidistä Evasta (Tilda Swinton). Äidillä ja pojalla Kevinillä (Ezra Miller) on vaikea suhde alusta alkaen. Aviomiehenä ja isänä elokuvassa on John C. Reilly.

15-vuotiaan Kevinin kauheiden tekojen jälkeen Eva joutuu painimaan oman surunsa ja syyllisyydentuntonsa kanssa.

Olen aloittanut kirjan lukemisen, mutta luin melko vähän alkua… Elokuva kiinnostaisi, mutta henkilökohtaisesti en ole varma, kestänkö katsoa sitä ainakaan leffateatterissa. Vaikuttaa ahdistavalta, jo pelkästään aiheensa puolesta.

 

 

https://youtube.com/watch?v=TGjjK5SMbJA

 

Mitä leffoja sinä odotat tai suosittelet?

Kulttuuri Leffat ja sarjat Suosittelen

Kevään ”pakko lukea” -kirjat

kirjat.jpg

 

Luin Jenni S.:n kirjoituksen kevään kirjatärpeistä ja päätin vilkaista, mitä kaikkea kustantamot tarjoavatkaan tänä keväänä.

Katalogeista löytyi yllättävän monta kirjailijaa, joita olen lukenut viimeisen vuoden aikana (Pancol odottaa vielä vuoroaan).

Ainakin nämä haluan lukea:

Cecilia Samartin: Kaunis sydän. Bazar. 1/12. Ana valvoo rakastettunsa kuolinvuoteella ja muistelee elämäänsä ja sitä uskomatonta matkaa, joka on tuonut hänet kaikista maailman paikoista juuri tänne. 

Katherine Pancol: Kilpikonnien hidas valssi. Bazar. 4/12. Jatko-osa kirjalle Krokotiilin keltaiset silmät. Joséphine on ensimmäisen menestysromaaninsa julkaissut kirjailija.

David Foenkinos: Vaimoni eroottinen potentiaali. Gummerus. 1/12. Keräilyä harrastava Hector lopettaa keräilyn – ja huomaa ryhtyneensä keräilemään tuoretta vaimoaan Brigitteä.

Eve Hietamies: Tarhapäivä. Otava. 3/12. Jatko-osa kirjalle Yösyöttö. Kertoo yksinhuoltajaisä Antista ja 5-vuotiaasta Paavosta.
 

”Lue nämä” -listalleni pääsevät myös:

S. J. Watson: Kun suljen silmäni. Bazar. 4/12. Joka ilta kun Christine nukahtaa, hänen muistonsa kuluneesta päivästä pyyhkiytyvät pois. Menneisyys alkaa hahmottua, kun Christine aloittaa päiväkirjan kirjoittamisen salassa mieheltään.

Hernán Rivera Letelier: Elokuvankertoja. Siltala. 2/12. Tarinan tytöstä, jonka köyhä työläisperhe lähettää elokuviin. Kun tyttö palaa kotiin, kertoo hän näkemänsä elokuvat koko perheelle – ja ennen pitkää koko kaivoskylän yhteisölle.
 

”Ehkä”-listalle:

Claire Castillon: Kuplissa. Gummerus. 2/12. Sysimustaa huumoria kupliva novellikokoelma.

Ameneh Bahrami: Silmä silmästä. Minerva. 4/12. Mies kostaa kosintaansa saamansa rukkaset heittämällä rikkihappoa iranilaisen Ameneh Bahramin kasvoille. Nuori nainen päättää aloittaa taistelun paitsi terveytensä, myös oikeuksiensa puolesta.

Jennifer Egan: Aika suuri hämäys. Tammi. 4/12. Pulitzerilla palkittu teos, jossa on useita elämäntarinoita. Tarina kulkee 1970-luvulta 2020-luvulle. New York Times on kutsunut ”rock’n’roll-romaaniksi”.

Lina Ben Mhenni: Tunisialainen tyttö. Avain. 2/12. Tositarina Tunisian kevään 2011 vallankumouksesta ja sosiaalisen median merkityksestä opposition leviämisessä, perustuu Ben Mhennin blogikirjoituksiin.

 

Kuulostivatko kirjat kiinnostavilta? Aikotko sinä lukea jotain näistä?

kuva: weheartit

Kulttuuri Kirjat Suosittelen