Vinkit maidon tulon lisäämiseksi

Maidon tulosta siis on kysymys.

Pikkulikka roikkuu kiinni tississä lähes tunnin välein, ja välillä syöminen lopetetaan vihaiseen nykimiseen ja kitisemiseen. Tästä johtopäätös, ettei Pikkulikka saa maitoa tarpeeksi. Luovuin ajatuksesta täysimetys, ja Maidon lisäksi korviketta on alettu antaa säännölisesti. Tämän jälkeen neiti on ollut myös tyytyväisempi, kun on vatsa täynnä. Kuitenkaan en osaa/halua luovuttaa tämän imetys-asian suhteen! Takaraivossa kolkuttaa sananpasi siitä kuinka korvike on aina korviketta, ja äidinmaito lapselle parasta

Miten maidon tuotantoa voisi saada lisääntymään? 

Neuvolasta vinkattiin että parhaiten maidontuloa lisäävät ihokosketus lapsen kanssa, sekä lapsen tiheä imemisrytmi. Kun lapsi on usein rinnalla, Hän ns.tilaa äidin kropalta enemmän maitoa. Minulle neuvottiin myös että imettämisen ohella, Pumppaaminen rintapumpulla vaikutaisi maidon tuloon, sillä sehän ajaa saman asian kuin lapsi rinnalla. Itse en pumppaamalla saa kuitenkaan saa ihmeitä irti, joten aikalailla on jäänyt pumppu käyttämättä. Toisaalta Likka on rinnalla lähes kokoajan, niin ei kauheasti ole aikaakaan lisäksi pumppailla.

Tietysti terveelliset elämäntavat, eli rittävä uni, ja monipuolinen ruoka, sekä riittävä veden juominen(!) Edistävät maidon herumista. Myös sterssaminen voi saada maidon tulon jopa lakkaamaan. Kuten itse jo likan toisella elinviikoilla totesin. Stressistä en ala edes vuodattamaan. Sitä riittää ja elämä on kuin vuoristorata, ku yhdestä pudotuksesta on selvitty, odottaa seuraava jo vuoroaan.

Minulle vinkattiin myös ns. vanhan kansan kikasta, kotikaljan juomisesta. Tämä on myös eräänlainen ajatusten jakaja, sillä jotkut ovat huolissaan siitä että kotikalja sisältäisi alkoholia. Ymmärtääkseni tätä kotikaljaa saisi kiskoa purkkikaupalla että siitä humalaan tulisi? Myös ykkösolut ajaa kuulemma saman asian. Muutamia ykkösolusia on tullut nautittua, mutta itse en ole huomanut mitään eroa.

Netistä löysin vinkin että Yö imetys lisäisi maidon määrää. Tästä en osaa olla mitään mieltä itse. Pikkulikka nukkuu yöt vieressäni, muuten hän ei unille rauhoitu. Näin ollen yöllä kun hän haluaa ruokaa, hän myös sitä saa niin kauan kuin jaksaa imeä. Aamulla itse en useimmiten edes muista kuinka monesti olen tissin tytön suuhun laittanut, sillä tämä tapahtuu puoliunessa. Tämä toimii meillä, Likka saa ruokaa ja äiti saa nukkua riittävästi että jaksaa taas seuraavan päivän.

Eräs ystäväni neuvoi minua painelemaan luontaistuotekauppaan, ja ostamaan solgarin sarviapilaa sisältäviä kapseleita. Nekin on haettu ja nyt innokkaana odotan josko maitoa alkaisi tulla enemmän, mielellään sen verran että neiti olisi tyytyväinen.

Onko jollakulla vielä lisää vinkkejä?

suhteet oma-elama mieli
Kommentit (5)
  1. Löysin blogisi ”hieman” myöhään. Olen sen läpi lukenut. 🙂
    Huolestuttavasti jäänyt kesken. Mitähän teille kuuluu? Jospa vielä tulisit kertomaan..

  2. Täällä myös mietitään mitä teille kuuluu?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *