Suvakki, rasisti vai tolkunihminen

Suomessa on jo jonkin aikaa ollut pinnalla etenkin kahden ihmisryhmän mielipiteet maahanmuutosta. Keskustelua värittävät myös katupartiot, mielenosoitukset ja julkkisten lausumat mielipiteet asiasta. Viimepäivinä pinnalle nousi myös hyvin kantaa ottava blogipostaus tolkun ihmisistä, jonka  jopa itse presidentti jakoi (ja oli kuulemma samalla kaatanut bloggarin sivut) 😀

Olen ollut jo pitkään Rajat-Kiinni kansanliikkeen jäsen, mutta samaan aikaan seurannut myös RASMUS-yhteisön juttuja. Tänään huomasin, että facebookista löytyy myös tolkunihmisten yhteisö, joka tosin on vielä melko pieni ja hiljainen. Molemmissa ääripää-ryhmissä on todettavissa sama ilmiö; yksittäiset ihmiset terrorisoivat ryhmien julkisilla sivuilla rötväten samalla koko yhteisön maineen, jolloin alkuperäinen tarkotusperä unohtuu. Näin vastakkaiset ääripäät pääsevät mässäilemään toisten typeryydellä leimaten näkemänsä perusteella koko ryhmän, ja soppa on valmis..

RK-liikkeen jäsenistä osa mässäilee härskisti väkivallalla ja fantasioi suvakkien raiskauksilla. Toisinaan hävettää näiden ihmisten puolesta. RK-kansanliikkeen alkuperäinen agenda ei ollut käsittääkseni rasistinen, mutta näiden holtittomien ihmisten takia se on leimattu sellaiseksi. Uskoisin, että suurin osa jäsenistä on näitä valtavirtaan kuuluvia tolkunihmisiä, mitkä eivät todellakaan fantasioi kenenkään raiskauksista tai mistään muustakaan väkivallasta, vaan haluavat lähinnä jotain tolkkua tähän maahanmuuttoon ja pakolaisten vastaanottamiseen. Faktahan on se, että suomen talous on kohtuullisen huteralla pohjalla, eikä meillä yksinkertaisesti ole varaa ottaa pakolaisia enempää.

RASMUS-ryhmässä olen huomannut saman ilmiön kuin RK-kansanliikkeen facebook sivuilla. Rasismin vastustaminen on joidenkin kohdalla selkeästi tarkoittanut sitä, että leimataan tolkunihmiset rasisteiksi ja natseiksi, vaikka todellisuudessa vain pieni osa näistä ihmisistä on todella sitä. Ryhmän tarkotusperät ovat tottatosiaan hyvät ja ihailtavat, ja tätä perusajatusta kannatan itsekkin; EI RASISMILLE! Keppihevoset laukkaa välillä ja lujaa. Uskon, että myös iso osa rasmuksen jäsenistä on ihan vain tolkunihmisiä, jotka tiedostavat faktat, mutta vastustavat rasismia, kuten moni RK-liikkeen jäsenistä, itseni mukaan lukien. 

Mikseivät nämä tolkun ihmiset siis seisoisi yhdessä rintamassa, vastustaen rasismia sekä suomalaisvihaa, jota molempien ryhmien ääripäät lietsovat? Molempiin ryhmiin selkeästi kuuluu sellaisia aktiivisia jäseniä ketkä avoimesti vihaavat toisiaan, mutta siinähän vihaavat! Itse sen henkilökohtaisesti tähän halua osallistua.

Huolestuttavana pidän myös erästä ilmiötä näiden ”ääri-ihmisten” välillä, nimittäin se, että moneen kaveripiiriin ja perheeseen kuuluu suvakkeja sekä rasisteja. Olen lukenut monen ihmisen kokemuksia kaveripiirien hajoamisesta ja perheiden rikkoontumisesta, kun mielipide-erot ovat todella radikaaleja, eikä suvaita enää toisiamme. Meilläkin oli suvun kesken joulupöydässä melkoinen läheltä piti-tilanne, mutta onneksi ihmiset hoksasivat tukkia suunsa ennen ilmiriitaa.

Ja lopuksi vielä minusta: Tolkun ihmiset eivät kuulemma koe tarvitsevansa katupartioita. Itse en partioita vastusta niin kauan kun pysytään laillisuudessa. Pelkään itsekkin kävellä iltaisin Helsingin pimeillä kaduilla yksin, jolloin raavas mies turvaamassa selustaa kuulostaa varsin hyvältä idealta. Tämä pelko ei ole millään lailla kytköksissä vastaantulevien ihmisten ihonväriin. Elintasopakolaisia en suvaitse, jotka käyttävät järjestelmää härskisti hyväkseen. Oikeasti apua tarvitsevat taas ovat minun puolestani tervetulleita, ja olen oikein hyvilläni jos voimme heille turvaa tarjota. Jos ihmisellä on ongelmia kotiutua ja työllistyä täällä, mielestäni kyseinen ihminen voisi palata takaisin kotimaahansa, mutta vasta kun kotimaa on turvallinen. Ihmiset, joiden elinkeino täällä on turvattu, ovat puolestani oikein tervetulleita ihonväristä riippumatta, jä se on sitä kansainvälisyyttä, mitä monet ”suvakit” kovasti peräänkuuluttavat.

Todettakoon siis että taidan olla väliinputoaja, joka ei tunnu sopivan mihinkään ryhmään.

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta syvallista ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *