Joulun hittiherkku – piparitaikinakuutiot
Kuinka moni tykkää enemmän piparitaikinasta kuin paistetuista pipareista, huutaa HEP?! Minä ainakin. Paistettujen joulupipareiden tuoksu kuitenkin kuuluu jouluun, joten pakko niitä on joka joulu myös valmiiksi saakka paistaa, vaikka ne pääsääntöisesti jäävät syömättä. Tänä jouluna voit kuitenkin saada molemmat! Suussa sulava herkku syntyy todella helposti joko valmiista tai omalla perinnereseptillä tehdystä piparitaikinasta. Nauti sellaisenaan tai vaikka jäätelön kanssa!
Muotoile piparitaikinasta kuution muotoisia paloja. Jos käytät valmistaikinaa, voit vain leikata veitsellä levyn kuutioiksi. Sopiva kuution koko on n. 2 cm. Kuumenna paistinpannu ja laita halutessasi hieman voita. Lisää kuutiot ja paista ne siten, että joka sivu saa rapean pinnan. Ole nopea, sillä tarkoitus ei ole paistaa kuutioita kypsiksi vaan ne saavat jäädä keskeltä taikinaksi. Nosta lautaselle jäähtymään hetkeksi, jos maltat odottaa! Päältä rapeaa piparia ja keskellä pehmeää taikinaa. Ihana, jouluinen jälkiruoka on valmis ja kotona leijailee huumaava, mausteinen tuoksu.