Helpot riisimurojoulukuuset
Olen ehdottomasti jouluihminen. Etsin jo lokakuussa kaikenlaisia ideoita joululeivontaan ja kodin sisustukseen. Lopulta totean, että en ehdi enkä jaksa niitä toteuttaa. Tärkeämpää kuin päästä perille, on matka, jonka teet. Jos joulumielen saa jo pelkästä suunnittelusta, ei ole kai niin väliä, vaikka ideat eivät yleensä konkretisoidu. Tämä idea oli sen verran hauska ja todella helppo toteuttaa, että päätin kokeilla lasten kanssa. Niinpä meillä on nyt pieniä joulukuusia jääkaappi täynnä.
Riisimurojoulukuuset
- 100g valkosuklaata
- 100g riisimuroa
- koristeluun esim. sokerikuorrutetta, valkosuklaasulaa, koristehelmiä, tomusokeria
Kannattaa aloittaa tekemällä leivinpaperista kuvan mukaisia (saa tehdä myös siistimpiä :D) suppiloita. Apuna käytin hiukan teippiä. Sulata valkosuklaa ja värjää se elintarvivärillä vihreäksi. Sekoita sula suklaa riisimuroihin ja täytä suppilot seoksella. Voit laittaa ne esim. mukeihin pystyyn, jolloin seos pysyy tasaisesti sisällä. Laita kuuset tunniksi jääkaappiin jähmettymään ja sen jälkeen poista leivinpaperi ympäriltä ja koristele kuuset.
Näistä tuli paitsi hauskan näköisiä, myös erittäin herkullisia. Tuosta määrästä tulee aika monta kuusta, ja meillä loppui into muutaman kuusen jälkeen. Loput muromassasta laitettiin pieneksi nökäreiksi leivinpaperin päälle. Niistä tuli sitten lasten mielestä pensaita. Sellainen pieni huomio, että jos haluaa säilyttää kuusia huoneenlämmössä, on valkosuklaa temperoitava. Tämä kannattaa tehdä, jos aikoo käyttää kuusia esimerkiksi piparkakkutalon koristeena. Temperoimaton suklaa sulaa nopeasti huoneenlämmössä.