Ihanat mustikkapikkuleivät itsenäisyyspäivän juhliin
Näissä ihanissa ja todella helposti leivottavissa pikkuleivissä maistuu kardemumma ja mustikka. Ihana makupari! Sain idean pikkuleipiin, kun Lidlissä silmiini osui juhlavuoden tuote mustikkamarmeladi. Suomi100-hengessä ajattelin ensin taikoa siitä mustikkajoulutorttuja, mutta lopulta päädyin kokeilemaan pikkuleipäreseptiä. Ohje on mukailtu ruotsalaisista perinnepikkuleivistä, joihin tulee vadelmamarmeladia. Suomiversioon laitetaan tietenkin mustikkaa! Nämä sopivat mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhliin.
Mustikkapikkuleivät n. 40 kpl
125 g pehmeää voita
3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl – 1 tl kardemummaa
1 dl mustikkamarmeladia
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta kaksi tankoa ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Laita marmeladi pursotuspussiin (tai pakastepussiin ja leikkaa nurkasta pieni reikä). Jaa molemmat tangot n. 20 osaan ja pyörittele palloiksi. Aseta pallot uunipellille leivinpaperin päälle ja paina käsin hieman kasaan. Paina jokaisen keksin keskelle sormella kuoppa ja pursota siihen marmeladia. Paista uunissa 200 asteessa n. 8-10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä.