3 kaupunkia viikossa: New York

BDC3499B-F66F-4A53-AEB4-D8A59A09712F.jpeg

Tämä postaus on antanut nyt hieman odotuttaa itseään, pahoittelut siitä! 

Mutta lomamme viimeinen kaupunkikohteemme olikin sitten New York. Vaikka Washington DC:ssä tai Philadelphiassa en ollut koskaan käynyt ennen niin odotin silti ehkä eniten tätä! Nykissä on sitä jotakin – jokin maaginen vetovoima joka houkuttelee paikan päälle uudelleen ja uudelleen (okei, tämä oli toinen reissu täällä, mutta ei kylläkään viimeinen). 

Tämäkin matka kuljettiin Greyhoundilla, liput maksoivat muutaman hassun dollarin (10/per nassu, ehkä?) ja matka kesti Philadelphiasta vaivaiset kaksi tuntia. Tämäkin varmasti paljon ruuhkasta kiinni, New Jerseyn ja New Yorkin väliset tunnelit voivat olla todella tukossa ruuhka-aikaan takseista, henkilöautoista ja millin päässä toisistaan matkaavista busseista. 

E204610F-0AB3-4AFB-A8B6-2F14F6F46E37.jpeg

Viimeksi hotellin kulman takana komeili Times Square, nyt oleiltiinkin Lower Manhanttanin puolella, ihan Brooklyn Bridgen vierellä! kyseessä on Financial District-alue josta löytyy myös ikoninen Wall Street ja New Yorkin pörssirakennus jonka julkisivu tunnetaan, no melkein kaikkialla. Puhumattakaan WTC-torneista – nykyäänhän tornien paikalla on näyttävät muistomerkit sekä suoraan vanhojen tornien alla oleva 9/11-museo joka herättää ihan varmasti tunteita. 

Kävimme museossa viime reissulla, tammikuussa 2016, ja onhan se aika pysäyttävää katsoa valtavan pilvenpiirtäjän rautatolppia jotka ovat vääntyneet mutkalle, tai kokonaista paloautoa joka on pelastustöissä ottanut osumaa. Museossa oli myös paljon paikan päältä löydettyjä jäähyväiskirjeitä omaisille sekä onnettomia ja onnellisia tarinoita muistoineen. Tornien tilalle rakennettuun One World Trade Centeriin pääsee myös näköalatasanteelle ihailemaan maisemia, mutta täällä me emme käyneet (olimme käyneet samalla reissulla jo muissa torneissa ihailemassa). 

Vinkkinä muuten: jos aiot käydä lomasi aikana useammassa turistikohteessa, suosittelen hankkimaan New York City-passin! se voi kertasijoituksena tuntua suurelta mutta sillä voi säästää äkkiä paljonkin rahaa mikäli useampi kohde kiinnostaa koluta läpi. 

4C10073B-2B74-4647-A369-17F210FB058E.jpeg

73152594-3966-45A8-8726-22B52C674223.jpeg

Vietimme paljon aikaa South Street Seaportilla, eikä sieltä kyllä tehnyt mieli lähteäkään pois. Kuten arvata saattaa, New York on älyttömän hektinen kaupunki mutta täällä kaikki oli rauhallisempaa ja ilmapiiri ihan erilaista kuin muualla. Olo oli kuin, no – lomalla.

Täällä oli paljon erikoisliikkeitä (paljon muuta kuin siis Guccia ja Pradaa) ja huikean hyviä ruokapaikkoja. Kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen että varaat ilta-aikaan pöydän etukäteen koska pieniin ravintoloihin on kova tungos. Meillä kävi tuuri ja saimme pöydän extempore Peck Slipin ja Water Streetin kulmalla sijaitsevasta italialaisesta, Acquasta. Ravintola oli pieni ja intiimi, mutta silti täynnä puheensorinaa. Ruokalistat olivat yksinkertaiset ja simppelit (ja hyvä niin ettei tarvitse valita valtavasta katalogista!) ja hinnat oikeasti yllättävän edulliset sijaintiin ja laatuun nähden. 

CD7C7F7B-A158-4116-A334-88C828FDF1F7.jpeg

Toinen, pikaisen, ruokailun lottovoitto oli taco- ja burritoravintola Luchadores. Koska paikka on pientäkin pienempi, varaudu nappaamaan ruoat mukaasi ja syö ne sään salliessa vaikka satamassa! 

67EE5B13-14E4-4D16-9E08-C6A108F4A510.jpeg

Brooklyn Bridgen läpi käveleminen? klassikko, mutta me heikot emme kävelleet kun vain puoleen väliin keskipäivän auringon porottaessa niskaamme. Mutta onhan ne sillalta avautuvat näkymät nyt aivan jäätävät niin kuin se ruuhkakin. Ihmisiä oli enemmän kuin laki sallii ja liian monilta näytti unohtuvan selkeät ohjeet, toisella puolella kävellään ja toisella taas kulkevat polkupyörät. Paikallisia ahdistaa selkeästi matkan keskeyttävät turistit eikä voi syyttää. 

Julkiset? kulkee, ja ihan todella hyvin kulkeekin! näihin kannattaa vain hieman perehtyä etukäteen millä linjalla kulkee ja kuinka kiire siirtymisissä on, voi olla että joudut kävelemään jonkun matkaa maan alla linjalta toiselle, portaita ylös ja alas. Näitä kun on vähän jokaista väriä.. mutta pieni perehtyminen palkitsee ja pian reittejä kulkeekin jo sujuvasti. Yksittäinen metromatka (vaihtoineen) maksaa 3 dollaria ja monesti paljon julkisia käyttäessä päivälippu tulee edullisemmaksi. 

Mitä jäi vielä kokematta? no tuntuu että ihan kaikki! tuo yksi kaupunki kätkee sisäänsä niin paljon ja puhumattakaan siitä että koko Brooklyn ja New Jersey on koluamatta vielä läpi. 

C35FE827-2BED-4017-8B02-7B264858A803.jpeg

B3EA32C4-160B-458F-B1A9-D9710CF6A07A.jpeg

Mitä tulee lentoihin, on periaatteessa ihan sama kummalle kentälle lennät, molemmista on jonkun verran matkaa keskustaan. Julkiset kulkevat kyllä jos jaksat hieman venkslata tai sitten voit sijoittaa taksiin. Hinta voi olla melkein mitä vain 60-85 dollarin välillä lisäten siihen vielä tipin. Hinta riippuu paljon luonnollisesti siitä mistä mihin kuljet ja kuinka kova ruuhka on. Ainakin Newarkiin matkatessa kehoitettiin varautumaan ruuhkaan ja siihen että matkan pituuskin olisi voinut venyä puoleentoista tuntiin, eikä JFK:lle matkustaminen välttämättä ole yhtään sen nopeampaa. 

Seuraavan kerran matkaan on päätettykin lähteä jo lasten kanssa, mutta luultavasti Yhdysvallat saavat vielä odotella. Ollaan suunniteltu jo uutta Kööpenhaminan reissua (sitten sinne hamaan kaukaisuuteen), koska Tanskaan on mukavan lyhyt matkustusaika ja sieltä ihan varmasti löytyy jokaiselle jotakin! Legoland, siis totta kai. 

Oletko sinä matkustamassa jonnekin lähiaikoina, tai minne tahtoisit matkustaa? (mulla on jo uusi matkakuume…)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *