3 kaupunkia viikossa: Philadelphia

CB5D20C4-A21F-4D46-BE35-1A65413B6AC7.jpeg

Ehdinkin jo matkalla Washingtonista Phillyyn kirjoittaa ensimmäisen etapin postauksen, mutta viimeisten kahden kohteen postaukset jäivät vielä kotitehtäviksi. Washington DC:n tärpit löydätkin heti tästä.

Välimatkan voi taittaa lentokoneella, junalla tai ihan yhtä hyvin bussilla. Greyhound on jenkkien Onnibussi – halpa, kulkee lähes kaikkialla ja on nopea. Liput ostettiin jo valmiiksi Suomen päässä matkaa suunniteltaessa netistä joten matkalla ei tarvinnut enää huolehtia mahtuuko mihin bussiin. Niitä tosin kulki todella tiuhaan tahtiin joten ilman kyytiä ei tarvitse olla. Lisäksi Union Stationilta kulkee useampi bussiyhtiö, ja hyvinkin laajalla hintahaitarilla. Bussilaituria saa muuten isolla asemalla hieman haeskella, kylttejä halpamatkojen laiturikerrokselle ei ole. Ne kuitenkin löytyvät kerrosta ylempää bussiterminaalista. 

Express-linjalla bussimatka taittui alle neljässä tunnissa. Bussista löytyi kaikki tarvittava: vessa, suorastaan jäätävä ilmastointi ja reissaajan lemppari nimittäin Wi-fi ja latausmahdollisuus. Tämäkin tosin taitaa olla ihan tuuripeliä mikä bussin varustetaso on, ekalla matkalla löytyi kaikki mutta toisella Philadelphiasta New Yorkiin ei ollut nettiä tai usb-paikkaa (ainoastaan töpselipää ja sekin luonnollisesti amerikkalainen). 

15764B53-4A33-4666-8B22-BAD3819DDA4E.jpeg

Philadelphia kaupunkina on todella kaunis. Kauniita vanhoja kivitaloja on paljon, mutta kyllä Philadelphiassakin osataan olla suureellisia kuten muuallakin maassa. 

Nähtävyyksiä on paljon, varsinkin jos historia kiinnostaa. Independence Hallin puistoalue josta tuo merkittävä rakennuskin löytyy, Liberty Bell löytyy heti vierestä sekä esimerkiksi Philadelphia Museum of Artin edustalla olevat portaat ja Rockyn patsas. Siinä missä Washingtonissa lähes kaikki turistinähtävyydet olivat maksuttomia, täällä saa sitten pulittaa senkin edestä. Puistoalueesta Independence Hallin vieressä pieni osa on kaikille avoin, ja jos et halua syynätä kelloa millin tarkkuudella vierestä, näkee senkin kyllä ikkunasta. Me pihistelimme 😀 voit toki myös käydä ihastelemassa Benjamin Franklinin viimeistä leposijaa muutaman dollarin maksua vastaan (tai nähdä sen heti aidan vierestä). 

Meillä kävi surkea tuuri tuon patsaan kanssa – juuri sinä viikonloppuna kun me olimme kaupungissa, järjestettiin keskellä kaupunkia festarit joiden alue kattoi myös museon edustan ja patsas portaineen jäi festarialueen syövereihin. Museon takana on kyllä kaunis puisto joka kannattaa muuten ehdottomasti myös käydä vilkaisemassa – maisemat ovat huippukauniit! siinä missä Washingtonista löytyi puistoalueilta useampikin vessa, täällä niitä ei ole oikeastaan missään! mikä on huono jos liikut paljon ulkona … 

Philadelpian julkisista en osaa sanoa muuta kuin että ne kulkee 😀 me emme käyttäneet julkisia ollenkaan vaan kävelimme kaikkialle. Mikä näkyi positiivisena noin askelmittarin kannalta: lauantain aikana kävelimme 16,7 kilometriä! puistoja on onneksi paljon mihin pystyi mennä hetkeksi aina keräilemään voimia. 

2C2A8B4F-7D5A-465E-9B01-06B675C3DD08.jpeg

A97FF0F6-D182-4ED5-9F72-43A626A53766.jpeg

Ilmapiiri kaupungissa on ihan erilainen mitä esimerkiksi Washingtonissa tai New Yorkissa oli! se on rennompi ja ihmiset paljon ystävällisempiä. Saatat saada jopa aavistuksen asiakaspalvelua vaikka tippi”pakkoa” ei olisikaan. Philadelphiaahan kuvataan rakkauden kaupungiksi, enkä ihmettele ollenkaan. 

Majoittuminen? käytä harkintaa.

Hotelleja on paljon ja keskustan hotellit ovat yllättävän kalliita verrattuna suurempiin kaupunkeihin sekä kuvien ja arvosteluiden perusteella hinta-laatusuhde ei kohdannut. Edullisempien hotellien sijainnit olivat sen verran kaukana keskustasta, ja kun kyseessä oli lyhyt päivän reissu niin päädyimme majoittumisvalinnassa ensimmäistä kertaa hostelliin. 

Me löysimme hostellin jolla oli itseasiassa paremmat arvostelut kuin monilla hotelleilla. (City House Hostel) Old City Philly oli oikein positiivinen yllätys ensikertalaisille. Sijainti oli enemmän kuin loistava, paikat yllättävänkin siistejä sekä henkilökunta oli ystävällistä. Paikan päältä löytyi kaikki tarvittava hyvästä Wi-Fistä mahdollisuuksiin pestä halutessaan pyykit. 

Varatessamme oli vielä mahdollisuus valita neljän hlön huoneesta sängyt mikä vähensi myös ”ylimääräistä” trafiikkia huoneen puolella. Itse heräilin alasängyssä kyllä viereisen kerrossängyn tulemisiin ja menemisiin, mutta muuten talossa oli ilta/yöaikaankin rauhallista. Lomalla ollessa arvostan sitä, että saan nukkua rauhassa (varsinkin lapsivapailla!!!) ja vessa on omassa käytössäni mutta välietappien yösijana hostelli ei ole omallekaan kohdalle ollenkaan huono vaihtoehto, ja varmasti otetaan hostellivaihtoehdot paremmin huomioon jatkossakin. 

Aamulla lähdettiinkin sitten taas kohti Chinatownin liepeillä olevaa Greyhoundin omaa bussiasemaa ja bussilla kohti New Yorkia! 

DAF3BF5C-4540-4870-8FFD-84B9E80F185C.jpeg

Täs me, siellä rakkauden kaupungissa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *