DIY: kierrättäen kyläluutien pyykkipussit + ohje

 

Lapsilla alkaa maanantaina päiväkoti, enkä tähänkään päivään mennessä ole juurikaan valmistautunut asiaan. Vaatteet on nimikoimatta, reput on hukassa ja siihen äidin henkiseen valmistautumiseen ei sitten kannata puuttuakaan (mun vauva menee ekaa kertaa hoitoon!)

Aloitinkin sitten valmistautumisen siitä että ompelen lapsille omat pyykkipussit. Loogisesti, kässämuijahan aloittaa juurikin tälläisistä asioista. Piti ommella samalla kertaa myös vaatteita mutta täytynee jättää toiselle päivää. Päiväkodissahan luonnollisesti rapatessa roiskuu ja yleensä likapyykit laitetaan muovipusseihin. Jotta vältyttäisiin turhalta roskalta (koska roskiinhan ne yleensä päätyy), päätin käyttää käyttämättömänä kaapissa lojuvat vauvakoon tyynyliinat pusseihin. Lisäksi kaapista löytyi vielä 2013 äitiyspakkauksessa tullut pieni kosteussuoja joten lisäsin sen vielä A:n pyykkipussiin! pienemmällä kun sattuu monesti noita kosteusvuotoja varsinkin siinä vaiheessa kun vaippoja aletaan vähentää. 

Pyykkipussit ovat helpot ja nopeat ommella! 

Tarvitset niihin vain:

  • kaksi (vauvakoon) tyynyliinaa
  • nyöri (ja hakaneula)
  • halutessasi myös kosteussuoja väliin

​Laita tyynyliinat sisäkkäin, nurjat puolet vastakkain. Mikäli ompelet kosteussuojan mukaan, ompele se ensin kiinni siihen tyynyliinaan jonka tahdot sisemmäs. 

Ompele pussin yläreunaan nyörikuja: ylempään ompeleeseen jätät toiseen kulmaan raon josta nyöri pääsee kulkemaan. Vahvista muutamalla edestakaisinompeleella avoimet reunat. Ompele alempi ommel koko pussin mitalta noin sentin päähän ylemmästä ompeleesta. 

Lisää nyöri! esimerkiksi klassisella tyylillä pujotellen hakaneulan avulla. Toimii aina ;)

Ja näin helposti, muutamassa minuutissa sinulla on pyykkipussi! 

Pussiinhan olisi ihana kirjoa (kirjontahan on muuten tämän vuoden teema käsitöissä) esimerkiksi lapsen nimi. Koska pussihan kannattaa nimikoida, aion varmaankin itse mennä helpoimman kautta ja leimasimella leimata lasten nimet pusseihin. 

Nimesin pussit kyläluutien pyykkipusseiksi, koska varsinkin E tykkää kyläillä mummolassa. Ja varsinkin nyt muutaman viikon päästä olevaa matkaa silmällä pitäen molemmille oli hyvä tehdä nyt omat pussit joihin pyykit on helppo laittaa, ilman muovipussiroskaa. 

Tuntuipa hyvältä selättää ompelujumi, vieläpä ekologisesti kierrättämällä vanhaa!

Jos haluat muuten kuvalliset selvennykset pussien tekoon, klikkaa itsesi instagramiin ja profiiliin @sukathukassablog :) lisään sinne instastoryn puolelle kuvat sekä tallennan kuvaohjeet profiiliin. Kannattaa muutenkin klikata itsensä seuraajaksi! 

Asuuko teillä kyläluutia? 

- MINNA 

Kommentit

Mira/Blinger Shimmer -blogi (Ei varmistettu) http://blingershimmer.blogspot.fi/

Oi kuinka loistava idea! Itseltänikin löytyy käyttämättömiä tyynyliinoja - voisin kysäistä innostuisiko äitini niistä pyykkipussit tytölle tekemään :D

Anni / Needles and Roses (Ei varmistettu) https://www.stoori.fi/needles-and-roses/

Mahtava idea! Mielestäni näitä voisi joku ompelutaitoinen vaikka ihan päiväkodille tehdä vanhoista tyynyliinoista, niin ei menisi muovipusseja niin paljon. Tai jos samantyyppisiä saisi tilattua päiväkodeille!

Purkkisirkussonja (Ei varmistettu) http://stoori.fi/purkkisirkus

Tosi kiva idea! :)

Elli / ELLI (Ei varmistettu) http://www.ellileppiniemi.fi

Tää on niin hyvä idea! En oo ikinä aatellutkaan kuinka käteviä tollaset ois :)

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Tosi hyvä idea! Päiväkodissa työskentelevänä olen kanssa huomannut, että niitä muovipusseja päätyy koteihin aika iso kasa välillä, tälläinen olisi tosi hyvä ekologinen vaihtoehto :).

Oili-Maria/Kahvimukin takaa (Ei varmistettu) http://stoori.fi/kahvimukintakaa

Meillä ei ole lapsia, mutta idea on hyvä kyllä ihan tälleen aikuisenakin, muovipussiinhan ne reissupyykit aina tungetaan. Pitääkin muistaa seuraavan kerran tyynyliinoja pois heittäessä, että empäs heitäkään, vaan ompeluhommiin :)

Diiskuneiti (Ei varmistettu) http://stoori.fi/diiskuneiti

Ihanat pyykkipussukat! :)
Siis koska sä olet siirtynyt Lilyyn? Multa on mennyt ihan ohi :D

Rosa V (Ei varmistettu) http://www.rosacamilla.fi

Mahtava idea! Vaikkei lapsia olekaan, niin tämähän kelpaa jo reissukaveriksi matkalaukkuun!

Kommentoi