Menovinkki Helsingissä: ilmainen Lasten kaupunki

Vihdoin sain tämänkin postauksen tehtyä! Käytiin tiistaina Helsingin kaupunginmuseon ylläpitämässä Lasten kaupungissa, onko tämä jo tuttu teille?

Helsingin vanhimmassa talossa pääsee perheen pienimmätkin tutustumaan historiaan leikin, roolipukujen tai esimerkiksi isommille lapsille on myös tehtävälappunen jonka kanssa voi kiertää huoneita ja etsiä vastauksia kysymyksiin. 

Meille tämä oli toinen kerta kun kävimme täällä ystäväni kanssa. Viimeksi seurana olivat vain isommat pojat kun pienemmät vielä hengailivat kohdussa - nyt pikkusisarukset vauhdittivat menoa tuplasti! tylsää hetkeä ei näiden tyyppien kanssa ehdi tulemaan :D

Parasta Lasten kaupungissa on se, kun kaikkeen saa oikeasti koskea ja tavaroihin saa tutustua rauhassa sekä aivan varmasti jokaiselle lapselle löytyy jotain mielenkiintoista tehtävää. Täällä saa helposti kulutettua moonta monta tuntia.

 

 

Vauhdikkaampikin kiertäminen ei jää harmittamaan koska sisäänpääsy on tosiaan maksuton, ei tarvitse harmitella kun maksettuasi sisään murunen viihtyy vain puoli tuntia. Ja sitä paitsi on mahtavaa kun kaupunki tarjoaa maksutonta tekemistä lasten kanssa. Ei ole omakaan budjetti tällä hetkellä suuren suuri lasten viihdyttämiseen. 

 

 

Tänne on ulkopaikkakuntalaisenakin helppo tulla, museo sijaitsee aivan Senaatintorin kupeessa ja siinä samalla kiertää helposti vaikka käsityökorttelinkin. Noin niinkus jos käsityöt on sun juttu ;)

Osoite museoon on Aleksanterinkatu 16 ja linkki Helsingin kaupunginmuseon sivuille löytyy tästä

Itse huomattiin että varsinkin nyt kesäaikaan oli parempi saapua aikaisin paikalle jotta lapset saivat leikkiä ja tutkia rauhassa ilman ruuhkaa. Me olimme liikenteessä siis 10 aikoihin ja jo kellon lähennellessä 12 väkeä oli huomattavasti enemmän. 

Niin, ja mistä tykättiin eniten? luulen, että meidän perheen lemppareita oli mummola ja ekassa huoneessa sijaitseva hevonen kärryineen! meidän A on vannoutunut heppatyttö :)

Oletko käynyt jo täällä?

 

Kommentit

Nicola (Ei varmistettu) http://nicolasadventuresandlife.blogspot.com

Viime talvena tuli tytön kanssa käytyä, ja tykättiin todella paljon. :) On kyllä aivan mahtava paikka ja voi olla että jossain vaiheessa vieraillaan uudelleenkin.

Kannattaa kyllä käydä uudelleen! tää museo ei onneksi "vanhene" tai menetä hohtoaan :)

Isivuosi (Ei varmistettu) https://isivuosi.blogspot.com

Tuo on tuttu kohde töistä, olen useammankin dagisryhmän kanssa käynyt. Tänä krsänä mennään tytön kanssa myös.

Ihan mahtavaa, että on näitä ilmaisia kohteita. Stadissa todella on kliffaa olla snadi.

Tämäpä juuri - Stadissa todella on kliffaa olla snadi! varmasti suosittu kohde päiväkotimaailmassa :)

Vierailija (Ei varmistettu) Https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi

Tällaiset toiminnalliset museot on parhaita! Tiesitkö, että Joensuussa on vastaava, Mukulakatu, maakuntamuseo Carelian yhteydessä. Olen vieraillut kerran siellä sukuloimassa ollessani lasten kanssa. Huippupaikka! -Katta /Arki(paska)ruokaa

En tiennytkään, täytyykin pitää mielessä jos tulee vielä matkustettua Joensuuhun :) kiitos vinkistä! 

M-E (Ei varmistettu) https://mutkatonta.com/

Hei tää kuulostaa kivalta uudelta jutulta! Kiitti vinkistä :)

Olkaapa hyvä, suosittelen tutustumaan! :) 

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Ihan mahtavan näköinen paikka, hienoa että löytyy näitä ilmaisia retkipaikkoja :)

Eikös! Helsinki on onneksi täynnä mahtavia paikkoja lasten kanssa puuhailuun jotka ei vaadi kuitenkaan paksua lompakkoa! :)

Hanna-Mari/life with Hanna-Mari (Ei varmistettu) https://lifewithhannamari.blogspot.com/

En ole käynyt, mutta vaikuttaa käymisen arvoiselta paikalta! :) Ja ilmaisuudesta lisäpisteet! Mahtavaa, että lapsiperheille löytyy ilmaista puuhaa :)

Kommentoi