Nopea herkku: mansikka-raparperi murupiirakka

 

P1010078 (1).JPG

Jos laihduttaisin, olisin siinä maailman huonoin. Onneksi en, mutta tiettyjä elämäntapavalintoja olen viime aikoina tehnyt ja yksi niistä on se etten osta karkkia kotiin. Totaalisen herkuton en suinkaan kuitenkaan ole (ja välillä sorrun johonkin pikkunamiin), mutta yritän suhteuttaa asian niin että jos jotain hyvää ihan todella tekee mieli, se pitää valmistaa itse. 

Ja leivonnaisista meikäläisen heikkous on murupiirakat. Eräänä päivänä olikin sitten se todellinen herkkuhätä ja pakkasesta löytyi vielä edellisen vuoden mansikoita ja raparpereja. Kamalan kauaa ei tämä piirakka syömättä seisonut eikä kyllä seuraavakaan. Sen verran hyvää se oli! 

Nyt kannattaa laittaa resepti talteen, tämän valmistaa näillä helteilläkin ihan mielellään kun uunia ei tarvitse pitää tuntitolkulla päällä lämmittämässä asuntoa! ja yllätysvieraiden saapuessa tämän saa äkkiä pöytään 🙂 

P1010076 (1).JPG

Nopea Mansikka-raparperi murupiirakka

Täyte:

400 g mansikoita
300 g raparperia
0,5 dl sokeria

Muruseos:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita (tai margariinia)

Pilko mansikat ja raparperit, sekoita. Voitele vuoka ja kaada seos siihen.
Ripottele sokeri seoksen päälle. 

Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon.
Sekoita muruseos tasaiseksi ja kaada täytteen päälle. 

Paista murupiirakkaa uunin keskitasolla n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä hieman ja nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa 

Tämä ohje on superhelppo ja helppo tehdä vegaanisena vaihtamalla vain voi sopivaan margariiniin. Itse vähensin sokerin määrää ja hyvin upposi silti, mansikat itsessään ovat jo niin ihanan makeita 

Ohje on alunperin löydetty Annin uunissa-blogista

Ihanaa ja herkullista viikonloppua! 

MINNA

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.