Astetta fiinimpiä appelsiinisiivuja

Kirpsakkaa lauantaita!

Eilinen moikkauspostaus sisälsi kaikenlaisia arkena napattuja ruokakuvia, myös yhden jossa on iltapala-appelsiinini fiinimmin paloiteltuna. Ihana Ella F. sitten kysyikin, että fileoinko minä appelsiinini ja en voinut kuin hihitellen vastata, että itseasiassa kyllä.

Olen siis vuosikausia vältellyt appelsiinien ostoa muutakuin leivonnaisiin, sillä en kestä sitä kuorimista ja niitä kaikenmaailman valkoisia rihmoja, joita aina tarttuu jokaiseen suupalaan vaikka kuinka nyppisi pois. Ällöä. Ja vaivalloista.

Mutta tässä kuukausi takaperin en vaan voinut enää vastustaa appelsiineja, kun kaikki niin kehuivat näitä mehukkaita sesonkihedelmiä. Ostin kilon Jaffoja (ovat mielestäni parhaimpia) ja aloin fileointihommiin:

 

Appelsiini1 (Small).JPG

Tarvikkeet valmiina.

Appelsiini2 (Small).JPG

Pää pois. 

(Tämä ei ole muuten sellainen herkullinen Jaffa, vaan kilpailija)

Appelsiini3 (Small).JPG

Ja toinenkin pää pois.

Appelsiini4 (Small).JPG

Keskelta halki.

Appelsiini5 (Small).JPG

Ja venemuotoisiin slaisseihin.

Appelsiini6 (Small).JPG

Veneiden ”päälle” jää ällötyksiä ja siemeniä.

Appelsiini7 (Small).JPG

Pois vaan!

Appelsiini8 (Small).JPG

Siistitty venepala, terävä veitsi ja hedelmäliha talteen.

Appelsiini9 (Small).JPG

Veneet putsattu, parhaat palat kulhossa ja kuoret ällötyksineen jäljellä.

Appelsiini10 (Small).JPG

Siinä se, minun tapani hoidella appelsiini herkuttelukuntoon :)

 

<3:Tyyne

hyvinvointi hyva-olo hopsoa ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.