Astetta fiinimpiä appelsiinisiivuja
Kirpsakkaa lauantaita!
Eilinen moikkauspostaus sisälsi kaikenlaisia arkena napattuja ruokakuvia, myös yhden jossa on iltapala-appelsiinini fiinimmin paloiteltuna. Ihana Ella F. sitten kysyikin, että fileoinko minä appelsiinini ja en voinut kuin hihitellen vastata, että itseasiassa kyllä.
Olen siis vuosikausia vältellyt appelsiinien ostoa muutakuin leivonnaisiin, sillä en kestä sitä kuorimista ja niitä kaikenmaailman valkoisia rihmoja, joita aina tarttuu jokaiseen suupalaan vaikka kuinka nyppisi pois. Ällöä. Ja vaivalloista.
Mutta tässä kuukausi takaperin en vaan voinut enää vastustaa appelsiineja, kun kaikki niin kehuivat näitä mehukkaita sesonkihedelmiä. Ostin kilon Jaffoja (ovat mielestäni parhaimpia) ja aloin fileointihommiin:
Tarvikkeet valmiina.
Pää pois.
(Tämä ei ole muuten sellainen herkullinen Jaffa, vaan kilpailija)
Ja toinenkin pää pois.
Keskelta halki.
Ja venemuotoisiin slaisseihin.
Veneiden ”päälle” jää ällötyksiä ja siemeniä.
Pois vaan!
Siistitty venepala, terävä veitsi ja hedelmäliha talteen.
Veneet putsattu, parhaat palat kulhossa ja kuoret ällötyksineen jäljellä.
Siinä se, minun tapani hoidella appelsiini herkuttelukuntoon :)
<3:Tyyne