Cronitsin paikka

Cronitsi1.JPG

 Saatiin tänään aika ylivoimaisen söpöjä uutisia kesken pienen hullaripyrähdyksen.

Kaveripiiriin on syntynyt uusi beibi! 

Se, jos jokin, on cronitsin paikka. Onhan tässäkin nerokkaassa herkussa yhdistynyt ikäänkuin kaksi hyvää, lopputuloksenaan ihan uus juttu. 

Hi hi.

Cronitsi2.JPG

Ja jos ette ole vielä ehtineet itse testailla tätä uutukaista, niin voin kertoa että tuhtia on.

Valitsin (tietysti) tuollaisen suklaa-pähkinäkuorrutteisen version ja voi huh.

Suklaata oli välissäkin ja koska tuo ei ole mikään matalin herkku, niin puolikas per kaffittelija oli toosi fine.

Cronitsi3.JPG

Hassu rakenne sinänsä.

Sitä luulee haukkaavaansa donitsia, mutta suuhun tuleekin suklaacroissantin maku.

Aika nerokasta 🙂

Cronitsi4.JPG

Kyllä tätä voisi toisen kerrankin syödä. 

Ehkä seuraavien sööttien uutisten koittaessa sitten?

Minusta on nimittäin kiva aina skoolailla ja kahvitella toisten hyvien juttujen kunniaksi.

Sitten ne hyvät päivät jäävät mieleen paremmin, niinkuin Leonoren synttärit uusista kengistäni. Hihi.

Ja skooli tai muu juttu on paikallaan etenkin silloin, jos ei heti pääsee juhlimaan asianomaisten kanssa itse 🙂

Cronitsi5.JPG

No mutta. Se kaffe sitten, se keiteltiin New Orleansista ostetusta Coffee & Chicory -sekoituksesta.

Tämä on sellaista kaffea, jota on siis jatkettu pula-aikoina tuolla chicorylla, mitähän se mahtaisi olla suomeksi?

Jokatapauksessa, tätä tarjoillaan edelleen New Orleansin kuuluisimmassa kahvilassa Cafe du Monde:ssa. 

Cronitsi6.JPG

Kuvista ei näy, mutta mustan kahvijauheen seassa on sellaisia punaisia pieniä hippusia, lienevät juuri sitä chicoryä.

Kaffe kuuluu muuten juoda kuumaan maitoon sekoitettuna.

Cronitsi7.JPG

Mm.

Varsin herkulliset sunnuntaikaffet siis tänään.

Onneksi aamiainen ja lounas olivat kevyttä settiä, muuten omatunto kolkuttelisi aikalailla, vaikkakin hyvästä syystä 🙂 

 

<3:Tyyne

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen

Astetta fiinimpiä appelsiinisiivuja

Kirpsakkaa lauantaita!

Eilinen moikkauspostaus sisälsi kaikenlaisia arkena napattuja ruokakuvia, myös yhden jossa on iltapala-appelsiinini fiinimmin paloiteltuna. Ihana Ella F. sitten kysyikin, että fileoinko minä appelsiinini ja en voinut kuin hihitellen vastata, että itseasiassa kyllä.

Olen siis vuosikausia vältellyt appelsiinien ostoa muutakuin leivonnaisiin, sillä en kestä sitä kuorimista ja niitä kaikenmaailman valkoisia rihmoja, joita aina tarttuu jokaiseen suupalaan vaikka kuinka nyppisi pois. Ällöä. Ja vaivalloista.

Mutta tässä kuukausi takaperin en vaan voinut enää vastustaa appelsiineja, kun kaikki niin kehuivat näitä mehukkaita sesonkihedelmiä. Ostin kilon Jaffoja (ovat mielestäni parhaimpia) ja aloin fileointihommiin:

 

Appelsiini1 (Small).JPG

Tarvikkeet valmiina.

Appelsiini2 (Small).JPG

Pää pois. 

(Tämä ei ole muuten sellainen herkullinen Jaffa, vaan kilpailija)

Appelsiini3 (Small).JPG

Ja toinenkin pää pois.

Appelsiini4 (Small).JPG

Keskelta halki.

Appelsiini5 (Small).JPG

Ja venemuotoisiin slaisseihin.

Appelsiini6 (Small).JPG

Veneiden ”päälle” jää ällötyksiä ja siemeniä.

Appelsiini7 (Small).JPG

Pois vaan!

Appelsiini8 (Small).JPG

Siistitty venepala, terävä veitsi ja hedelmäliha talteen.

Appelsiini9 (Small).JPG

Veneet putsattu, parhaat palat kulhossa ja kuoret ällötyksineen jäljellä.

Appelsiini10 (Small).JPG

Siinä se, minun tapani hoidella appelsiini herkuttelukuntoon 🙂

 

<3:Tyyne

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Höpsöä