10 x NIZZAN PARHAAT PALAT

Sunday Blondie

Kymmentä päivää Etelä-Ranskassa on mahtodonta puristaa muutamaan sanaan. Mutta jos jotenkin yrittäisin kuvailla matkaamme Nizzaan ja sen lähialueille, on ensimmäinen mieleeni nouseva sana yksinkertaisesti ihana.

Sillä juuri ihana Nizza oli. Turkoosina hohtava meri, vanhan kaupungin värikkäät pikkukadut ja auringonpaiste tarjosivat toivottua väriterapiaa lomalaiselle.

Hehkutin poikaystävälleni kyllästymiseen asti joka päivä, miten sieviltä ja suloisilta kaupungin rakennukset näyttivät (ja koirat. Kiinnitän aina huomioita karvaisiin kavereihin matkustellessani). Kaikkialla oli niin kaunista. Kamera piti kaivaa esiin vähän väliä, mutta samalla keskityin vain katselemaan ympärilleni ja painamaan yksityiskohtia muistiini.

Suunnitteletko matkaa Nizzaan? Poimin matkaltamme kymmenen kohdetta, jotka saattavat kiinnostaa sinuakin. ♡

Aloita aamiaisella Déli Bo:ssa. Mistä on perinteinen ranskalainen aamiainen tehty? Makeista leivonnaisista ja kahvista. Jos pelkät croissantit ja pain au chocolatit eivät riitä, suuntaa Deli Bo:hon, josta löydät niin herkulliset jogurtti-granola-annokset kuin täytetyt bagelit. Tarjolla on myös runsaasti erilaisia ranskalaisia leivonnaisia perinteikkäämpää aamiaista kaipaavalle.

Kiipeä näköalapaikalle. Aloita ensimmäinen lomapäivä kiipeämällä linnakukkulalle: näköala Colline du Câteaun huipulta kaupunkiin on mitä mahtavin. Kierrä katselemaan maisemia myös kukkulan itäpuolelle, josta avautuu upea näköala venesatamaan ja merelle.

Loikoile rannalla. Nizza on tunnettu vaaleanharmaista kivistään ja kirkkaan turkoosista merestään. Jos kivillä makoilu tuntuu liian kovalta, vuokraa päiväksi loikoilupaikka raidallisten varjojen alta 15 euron hintaan. Aurinko on paahtava ja vesi kylmää, mutta virkistää ihanasti hellepäivänä. Useita kilometrejä pitkä rantabulevardi on täydellinen kevyelle juoksulenkille.

Tutustu vanhaankaupunkiin. Ranskalaisten kaupunkien suola on aina kaupungin vanha osa. Pienet, sokkeloisina risteilevät kadut kätkevät sisäänsä upeaa arkkitehtuuria, viehättäviä ravintoloita ja kauniita aukioita.

Nauti drinkki Le Metropolitanissa. Kaupungin keskustassa parasta viihdettä on istahtaa keskustan kiireisimmällä kauppakadulla Avenue Jean Médecinillä sijaitsevan Metropolitan -ravintolan terassille ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Samalla voi pistäytyä muutamassa vaatekaupassa.

Herkuttele kekseillä. Emilie and the Cool Kids:in keksejä kehutaan kaupungin parhaimmiksi – eikä suotta. Paksujen amerikkalaistyylisten keksien suklaa valuu sormille 30 asteen kuumuudessa. Raikkaat smoothiet ja ruokaisat bagelit maistuvat niin aamiaiseksi kuin lounaaksi. Sisustus on ranskalaiseen tyyliin suloisesti vähän sitä sun tätä. Kahvilalla on Nizzassa kaksi toimipistettä: isompi kahvila vanhassakaupungissa, pienempi keskustassa.

Haistele kukkia Cours Saleyalla. Vaeltele kukkien ja tuoreiden hedelmien keskellä vanhassa kaupungissa Cours Saleyalla. Kukkatori on auki arkisin 6–17.30, viikonloppuisin 6.30–13.30. Kukkien ja hedelmien lisäksi torilla on kaupan monenlaisia ranskalaisia erikoisuuksia: laventerisaippuaa, oliiveja, öljyjä ja viinejä.

Viilentäydy Fenocchion gelatolla. Etelä-Euroopassa ei voi välttyä gelatolta. Nizzan parhaimmaksi gelatovalmistajaksi kehutaan Fenocchiota, jonka valikoimasta löytyy pökerryttävä määrä erilaisia jäätelömakuja. Joukossa on useita tuttuja suosikkeja, mutta myös erikoisempia vaihtoehtoja. Maistuisiko esimerkiksi oliivijäätelö? Täältä sitä saa.

Nauti illallinen Le Bar des Oiseauxissa. Nizza on täynnä upeita ravintoloita, etenkin vanhakaupunki. Michelin-tähden ravintoloita löytyy useampi, mutta fine diningia voi nautiskella myös kohtuullisen hintaan. Le Bar des Oiseauxissa kaikki on suussa sulavaa: nautin alkuruoaksi lohicevichen, pääruoaksi katkarapurisoton ja jälkiruoaksi perinteikkään tarte tatinin persikoilla. 

 

+ Lisäsuosituksena kohde, jonne emme itse malttaneet suloisilla kesähelteillä matkata: Musee Matisse. Ehkä vielä jonain päivänä pääsen uudelleen Nizzaan ja ekspressionistisen taidemaalarin museoon. 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihania kuvia, Hanna! <3 Skrollasin nää monta kertaa läpi, vau! :D

Hanna K
Sunday Blondie

Voi kiitos, ihana Saranda! ♡ Kannatti siis kantaa pari kiloa painavaa järkkäriä mukana, haha... ;--D Ei vaan, rakastan valokuvaamista, ja nautin aina päästessäni kuvaamaan uusia mestoja ♡

Eeru
Packing peanuts

Ihana Nizza!

Lisäsuosituksen lisäsuositus: Marc Chagall museo. Pidin siitä itseasiassa enemmän kuin Matissen museosta, mutta nämä on niitä makuasioita joista jokainen voi olla omaa mieltään.

Matissemuseota ympäröivä puistoalue oli kyllä kaunis, ja sinne päin jos lähteen niin kannattaa käydä myös katsomassa Cimiezin luostarin puutarha (ei maksa mitään). 

Hanna K
Sunday Blondie

Oi, kiitos lisäsuosituksesta - nämä tulevat aina tarpeeseen! ❤ Kenties keskityn ensi kerralla taidemuseoiden koluamiseen. Matisse oli joka päivä mielessäni, mutta jostain syystä emme malttaneet poistua auringosta sisätiloihin pitkiksi ajoiksi. Ja lomalla kannattaa tehdä siltä, kuin hyvältä tuntuu. Mutta voin kuvitella, että myös museota ympäröivä puistoalue on upea! ❤

Inka / Archie gone Lebanon (Ei varmistettu) http://archiegonelebanpn.pallontallaajat.net

Nizza välittyy tästä postauksesta kyllä superkauniina kaupunkina, ja on varmasti juurikin aivan täydellinen kesälomakohde! Nää sun kuvat on kyllä tosi nättejä, ihanasti välittyy tunnelma! :)

Hanna K
Sunday Blondie

Voi kiitos ihana Inka ❤ Voin suositella Nizzaa lämpimästi! Aivan mahtava kaupunki, sopivan kompakti ja täynnä tekemistä. Kaiken lisäksi lähialueelta löytyy muita mahtavia kaupunkeja, joihin on helppoa matkustaa julkisilla tai omalla autolla. :--)

Kommentoi