Espoon kaunein puutarha – Marketanpuisto

 

Oletko koskaan kuullut Marketanpuistosta? En minäkään, ennen kuin kuulin siitä meille pihasuunnitelman tehneeltä naapuriltamme. Kävimme muutama viikko sitten hänen suosituksestaan tutustumassa paikkaan, enkä voi lakata ihmettelemästä, miten ihmeessä Espoosta löytyy näin kertakaikkisen upea puutarha, josta en ole koskaan aikaisemmin kuullut!

Marketanpuisto on jokaisen pihaa suunnittelevan ja muuten vain viherkasveja rakastavan unelmakohde: se on Suomen suurin piha- ja puistorakentamisen näyttelypuisto. Kasvien kirjo on hengästyttävä, ja puistossa vierähtää nopeasti parikin tuntia.

Kävimme tutustumassa puutarhaan, koska halusimme nähdä, miltä omaan pihaamme suunnitellut puut sekä pensaat näyttävät luonnossa. Marketanpuisto onkin erinomainen kohde inspiroitumiseen niin istutusten, laatoitusten kuin piharakennusten osalta. Lähes kahdeksan hehtaarin laajuisen puiston alueella on esillä liki seitsemänkymmenen yrityksen tuotteita ja useita kymmeniä eri kasvi- sekä puulajeja.

Marketanpuistossa järjestetään myös yleisötapahtumia ja koulutuksia pihojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Alueella sijaitsee myös kahvila Cafe Margeteberg ja Överbyn puutarhamyymälä, josta voi hankkia puutarhan monivuotisten kasvien lisäksi myös kesä- ja leikkokukkia kotiin.

 

 

Olen tällä hetkellä aivan rakastunut riippajalavaan (alla oleva kuva) – se on jotenkin niin liikkis! Voisin täyttää meidän koko takapihamme niillä, mutta ihan lajikirjonkin vuoksi on tietysti suositeltavaa istuttaa monipuolisemmin. Siinäpä vasta olisikin hupaisan näköinen piha, haha 😀

Puistosta lähtiessämme minulla oli sellainen olo, kuin olisin ollut lomalla. Välillä kuvittelin, että samoilen jossakin ihanassa ruusuntuoksuisessa puutarhassa Italiassa. Puistossa on ihastuttavan erilaisia istutusalueita, jotka tuovat mieleen milloin Englannin, milloin Japanin.

Ps. Jos lähdet puistoon sunnuntaina kuten me, varaa omat eväät mukaan – kahvila ei ole auki sunnuntaisin. Yksi perhe oli varannut mukaansa piknikeväät ja nautti purtavaa nurmikolla kauniista peltomaisemista nauttien. Ihana idea, johon suosittelen tarttumaan! <3

 

 

Marketanpuisto
Pehtorinkuja 3, Espoo
Avoinna joka päivä klo 8-12, vapaa pääsy

 

lue myös:

Haukilahden Helmi

viisi vinkkiä ensirakentajalle

talotoimittajan valinta

koti piha-ja-puutarha sisustus suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *