5 ASIAA, JOTKA TEKEVÄT HYVÄN HOTELLIN

hotellillaroberts-kampcollectionhotels-helsinki-sundayblondie-1.jpg

Juhlimme viikonloppuna avomieheni kanssa vuosipäiväämme Hotel Lilla Robertsissa, joka on yksi Helsingin suosikkihotelleistani. 

Lillasta on tullut tuttu kaveri, sillä olen yöpynyt hotellissa kerran jos toisenkin. Tiedättekö sen ihanan lämpimän tunteen, jonka jotkin paikat saavat aikaan? Lillaan on aina ihanaa palata, sillä tunnelma hotellissa on kotoisa ja palvelu aina ystävällistä.

Asumme Espoossa, ja siksi hotellissa yöpyminen voi tuntua jollekin hassulta ajatukselta. Itse olen kuitenkin todennut, että staycationit ovat yksi elämän hauskimmista asioista. Toisinaan on hauskaa olla ”turistina” kotikaupungissaan.

Olen maininnut teille joskus aiemminkin, että rakastan hotelleja. Mutta mikä tekee hyvän hotellin?

hotellillaroberts-kampcollectionhotels-helsinki-sundayblondie-5.jpg

hotellillaroberts-kampcollectionhotels-helsinki-sundayblondie-3.jpg

Persoonallisuus. Kun on kerran käynyt persoonallisessa hotellissa, eivät tavanomaiset hotellit enää nappaa. Hotel Lilla Robertsissa on varmasti Helsingin hotelleista persoonallisin sisustus: mustavalkoiset ruutulattiat, oikeankokoinen hevoslamppu aulassa, shakkinappuloita, elefantteja ja muita viidakon eläimiä. Persoonallisuutta löytääkseen ei ole kuitenkaan pakko yöpyä aina kalliissa boutique hotelleissa: Tampereen Radisson Blu Hotel Tammerissa voi nauttia Suomen historian havinasta ja omasta saunasta, kun taas Tukholman Haymarket by Scandic on jokaisen 20-luvun fiilistelijän taivas.

Laadukas aamiainen. Tuore leipä, laadukkaat marjat sekä hedelmät, erikoisruokavaliot huomioiva valikoima ja pöytiin kannettavat kuumat juomat. Näihin asioihin kiinnitän erityisesti huomiota hotellissa yöpyessäni. Eikä pelkästään maukas ruoka riitä luomaan täydellistä aamiaiskokemusta: myös sisustus ja palvelu ovat merkittävä osa aamiaisen tuomaa nautintoa. Helsingin hotelleista parhaan aamiaisen olen nauttinut Hotel Havenissa, jonka pöydät notkuvat esimerkiksi tuoreita pensasmustikoita ja -vadelmia.

Kylpyamme. Se, mitä ei itse omista, tuntuu hotellissa aina luksukkaimmalta. Kun on tottunut käymään kuumassa suihkussa ja saunassa, on kylpyammeessa rentoutuminen virkistävä kokemus. Pakkaa mukaan naamio ja kylpyvaahtopallo, kuuntele leppoisaa jazzia ja nauti lasillinen viiniä lämpimässä vedessä lilluessasi. Luksusta, I say.

Muhkea vuode ja pehmeät vuodevaatteet. Hotellivuoteen tulee olla iso, lakanoiden puhtaan valkoiset ja sileät, tyynyjen ja peitteiden muhkean upottavat. Erityisesti annan pisteitä hotelleille, joilta löytyy tyynymenu – tyyny, joka sopii hyvin leveäharteiselle, on kapeaharteiselle helposti liian suuri. Koska nukkuminen on hotellissa yöpyessä ykkösasia, on sänkyyn ja oikeanlaisiin vuodevaatteisiin panostaminen ensisijaisen tärkeää.

Asiakkaan aidosti huomioiva palvelu. Hienokaan hotelli ei säväytä, jos palvelu ei ole kohdillaan. Iloiset hymyt, small talk ja juhlatilaisuuksien huomioiminen osoittavat, että hotellihenkilökunta todella välittää vieraistaan. Lilla Robertsissa vuosipäivämme huomioitiin ystävällisesti pienellä pullolla viiniä – pieni ele, joka kuitenkin lämmitti sydäntä ja sai minut rakastamaan Lillaa entistäkin enemmän.

hotellillaroberts-kampcollectionhotels-helsinki-sundayblondie-4.jpg

hotellillaroberts-kampcollectionhotels-helsinki-sundayblondie-2.jpg

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *