5 SYYTÄ, MIKSI RAKASTAN ASUA SUOMESSA

suomi100-itsenaisyyspaiva-sundayblondie-2.jpg

Aurinkoista itsenäisyyspäivää satavuotias Suomi!

Monessa julkaisussa on tänään kirjoitettu siitä, miten iso lottovoitto on syntyä Suomeen – sanan todellisessa merkityksessä. Ja se on aivan totta: Suomessa on valtavasti asioita, joista voi tuntea suurta kiitollisuutta.  

On myös asioita, jotka eivät ole parhaimmalla tolalla ja kaipaavat viilaamista. Eriarvoistuminen ja ääriliikkeet aiheuttavat huolta, kuten myös sukupuolten väliset osaamiserot koulussa. Tänään voimme keskittyä kuitenkin kaikkeen siihen hyvään, mitä olemme saaneet aikaiseksi ja mitä Suomi on meille antanut. 

suomi100-itsenaisyyspaiva-sundayblondie-1.jpg

suomi100-itsenaisyyspaiva-sundayblondie-6.jpg

suomi100-itsenaisyyspaiva-sundayblondie-4.jpg

Tässä muutama asia, joiden vuoksi rakastan asua juuri Suomessa:

Luonto. Rakastan sitä, että kaupungissakin asuessa luonto on lähellä. Asuinalueemme on täynnä mäntyjä, ja talomme takana kulkee metsäpolku. Parvekkeelta näen merenlahden, joka on vain muutaman sadan metrin päässä. Lähistöltä löytyy useita lenkkipolkuja ja puistoja, jotka ovat avoimia kaikille. Rakastan myös Suomen luonnon monimuotoisuutta: on metsää, soita, peltoja, tasankoja, tuntureita ja merta. Vaihtelevat vuodenajat näyttävät luonnon uudessa valossa joka päivä.

Tasa-arvo. Okei: emme elä Suomessa vieläkään täydellisessä tasa-arvossa, mitä tulee esimerkiksi sukupuolten välisiin palkkaeroihin, ja useita lasikattoja on yhä rikottavana. Mutta yleisesti ottaen tasa-arvo voi Suomessa hyvin. Koen, että voin naisena tehdä yhtälailla mitä tahansa mitä miehenikin. 

Ilmainen koulutus. Aika harva meistä osaa arvostaa ilmaista peruskoulua sitä käydessään, ja aika harva tulee tajunneeksi, miten mieletöntä on, että Suomessa voi opiskella tohtoriksi asti ilmaiseksi. Olen kiitollinen Suomessa saamastani opetuksesta ja sen tasosta, sekä siitä, miten työelämälähtöisesti opiskelimme ammattikorkeakoulussa. 

Liikkumisen helppous. Asun pääkaupunkiseudulla, jossa aamuiset ruuhkat ovat monelle tuttu juttu. Tosiasiassa Helsingin ruuhkat ovat pientä verrattuna esimerkiksi Los Angelesiin, jossa ihmiset jonottavat tuntikaupalla päästäkseen töihin, mutta eivät voi muuttaa keskusta-alueelle korkeiden vuokrien ja asuntojen hintojen vuoksi. Minä näen Espoon Saunalahdessa parvekkeeltani meren sekä metsät ja ajan töihin Helsingin Lauttasaareen 20 minuutissa. ”It’s a dream”, totesi kerran eräs losangelesilainen mies, kun keskustelimme hänen ja avomieheni kanssa Suomesta lentokentällä.

Ihmisten ystävällisyys. Ystävällisyys ei ole ehkä asia, josta suomalaiset yleisesti tunnetaan. Mutta itse koen, että Suomi on täynnä mahtavia, suvaitsevaisia ja toiset huomioon ottavia ihmisiä, jotka ajattelevat kaikkea muuta kuin omaa napaansa. Omasta ystäväpiiristäni löytyy monta ihmistä, joiden sydän on täyttä kultaa.  

suomi100-itsenaisyyspaiva-sundayblondie-3.jpg

suomi100-itsenaisyyspaiva-sundayblondie-5.jpg

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *