VEGAANINEN LINSSI-JUURESKEITTO

 

Viime päivät ovat olleet aivan liian kylmiä ollakseen marraskuun päiviä. Talvi on vasta alussa, mutta olen turvautunut jo nyt talvitakkiini – ja tänä aamuna maan peitti jo ensilumi!

Ulkona paleltaa, töissä paleltaa, kotona paleltaa. Lämmittelen töissä viileitä sormenpäitä puristamalla lämmintä teekuppia ja kietoudun huiviin, kotona luotan villasukkiin ja vilttiin. Mietin, miten monta neuletta ihminen voi omistaa ja mistä löytäisin takuuvarmasti paksun ja lämpimän neuleen, jossa en tuntisi oloani Michelin-ukoksi.

Onneksi on vielä yksi salainen ase: keitot. Niihin iskee oikein himo tähän aikaan vuodesta! Oma suosikkini on linssikeitto, jota höystän palsternakalla ja porkkanalla. Sekaan vielä inkivääriä, valkosipulia ja chiliä, niin johan alkaa lämpenemään. Emme omista sauvasekoitinta, ja koska sosekeiton tekeminen tehosekoittimella on vaivalloista, ovat ne saaneet jäädä. Tämä linssi-juureskeitto ei kuitenkaan soseutusta kaipaa!

Olen täydellinen markkinoinnin uhri: ihastuin Oatlyn turkkilaiseen kaurajogurttiin kuukausi sitten, kun sitä maistatettiin ihmisille kadulla myslin ja vaahterasiirapin kera. Marssin oitis kauppaan ostamaan niin Oatlyn kaurajogurttia kuin mysliä ja vaahterasiirappia :–D Sittemmin hoksasin, että turkkilainen kaurajogurtti sopii ihanasti myös keiton päälle!

Tästä satsista tulee sen verran reilusti soppaa, että siitä riittää useammalle aterialle. Esimerkiksi lounaalle – eikä sitten tarvitse turvautua edes näihin keskustan lounasravintoloihin.

 

Vegaaninen linssi-juureskeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Pala tuoretta inkivääriä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 palsternakka
  • 4-5 porkkanaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa (yrtti)
  • 1 – 1,5 l vettä
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • Kasvisliemikuutio
  • Chiliä, pippuria, suolaa
  • Tuoretta korianteria
    + päälle Oatly turkkilaista jogurttia

Laita linssit likoamaan veteen. Pilko sipuli, valkosipuli ja inkivääri silpuksi. Pilko myös palsternakka ja porkkana pieniksi paloiksi.

Kuullota sipulit ja inkivääri kattilassa oliiviöljyssä. Kun sipulit ovat kullankeltaisia, lisää joukkoon palsternakka, porkkanat ja liotetut linssit. Kääntele 5 minuuttia.

Lisää joukkoon vettä sen verran, että kasvikset melkein peittyvät ja anna kiehua 5 minuuttia. Lisää sitten joukkoon tomaattimurska, kookosmaito, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Anna keiton hautua hiljalleen kannen alla, kunnes porkkanat ja palsternakat ovat pehmenneet sopivasti. Lisää loppuvaiheessa silputtu korianteri. Säästä osa korianterista koristeeksi.

Nauti sellaisenaan tai Oatly turkkilaisen jogurtin kera <3

 

lue myös:

vegaaninen makaronilaatikko

samettisen pehmeä, vegaaninen kantarellikeitto

vegaaninen lasagne

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Koti Ruoka ja juoma Hyvä olo Vastuullisuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.