kevään ihanin brunssi – aurinkoinen ja tyylikäs ravintola bro
Auringonpaistetta, näköala merelle ja loistava brunssi – niistä on täydellinen sunnuntai tehty.
Kuten hyvin tiedätte, rakastan pitkiä viikonloppubrunsseja. Talvella on ihanaa paeta pakkasta ja viimaa ravintolan lämpöön, kun taas keväällä ja kesällä mieli halajaa meren rantaan. Viime sunnuntain brunssi oli niin ihana, että vieläkin hymyilyttää.
Kävimme testaamassa Merihaassa sijaitsevan ravintola BROn sunnuntaibrunssin. Hiltonin yhteydessä oleva ravintola BRO aloitti brunssinsa kaksi viikkoa sitten ja oli heti menestys.
”Ravintola Bron keskiössä on maku. Pöytään nostetaan vain parhaimmat raaka-aineet. Ravintolan yhteydessä on myös Hakaniemen ensimmäinen cocktailbaari. Me uskomme, että maailman paras muotoilu löytyy luonnosta, ja se näkyy vahvasti Bron sisustuksessa, lasissa ja lautasella. Kun nämä periaatteet yhdistetään joukkoon ravintola-ammattilaisia, konsepti on aika pitkälti siinä. Bro on nimensä mukaisesti silta ihmisen ja luonnon, sekä tuottajan ja asiakkaan välillä.”
// Sunshine, sea view and a great brunch – that’s what I call a perfect Sunday. As you well know, I love long weekend brunches. In wintertime it’s wonderful to escape the cold winds to the warmth of a restaurant, while in spring and summer time my mind desires near to the sea. Last Sunday we tested Hotel Hilton’s restaurant BROs brunch, which started couple of weeks ago and was an instant success.
Arvostan brunsseja, joilla laatu korvaa määrän. BROn brunssivalikoima koostuu harkiten valituista herkuista: menulta löytyy niin perinteisempää vihreää salaattia, croissanteja ja munakasta, mutta myös sushia, lohi- ja kuhasevicheä sekä minihampurilaisia. Itse ihastuin etenkin raikkaaseen sevicheen sekä salaattipöydässä tarjolla olleeseen hummukseen, tapenadeen ja tsatsikiin, joita ei ihan joka brunssilla saakaan. Sevichen lisäksi myös muut kalaruoat, savukalamousse ja katkaravut, olivat erinomaisia! Brunssin kala- ja kasvisruokavalikoima olikin mainio, joka oli ihanaa, sillä en enää juurikaan syö lihaa.
// I appreciate the kind of brunches where quality comes over quantity. BRO’s brunch consists of a selection of thoughtfully selected delicacies: there are more traditional treats like green salad, croissants and scrambled eggs, but also sushi, salmon and pike perch ceviche and mini burgers. I fell in love especially with fresh ceviche and hummus, tzatziki and tapenade, which aren’t so often seen on brunches. The other fish dishes, smoked fish mousse and prawns, were also very good! All in all the fish and vegetarian food selection was excellent, which was wonderful ‘cause I don’t eat meat that much anymore.
Jälkiruokapöydässä tarjolla oli maukkaita juustoja, hilloja, suklaakakkua, tyrnipossea sekä tuoreita marjoja ja hedelmiä. BROn hedelmäsalaatti lukeutuu luksushedelmäsalaattien kastiin: mehevät vadelmat, karhunvatukat, pensasmustikat, ananas ja melonit maistuivat ihanan raikkailta. Myös suklaakakku oli tyrnitäytteensä vuoksi raikasta, joskin suklaakreemi teki siitä mukavan makean. Oma suosikkini oli kuitenkin kirpeä tyrniposse, joka paitsi maistui myös näytti taivaalliselta.
// The dessert table served a selection of tasty cheeses, jams, chocolate cake, buckthorn pannacotta, fresh berries and fruits. BRO’s fruit salad is the one of the most luxurious one can imagine: raspberries, blackberries, blueberries, pineapple and melons tasted wonderfully fresh. The chocolate cake was also fresh because its buckthorn cream, although the chocolate filling made the cake deliciously sweet. My personal favorite, however, was tangy buckthorn pannacotta, which not only tasted but also looked heavenly.
Ruoan lisäksi kiinnitän aina brunsseilla käydessäni huomiota ravintolan sisustukseen. Ja juuri sisustus olikin yksi niistä asioista, joista pidin eniten BROssa! Koko salin korkuiset ikkunat pääsivät oikeuksiinsa aurinkoisena kevätpäivänä. Rauhallinen värimaailma ja taustalla soiva lempeä jazz loivat oivalliset puitteet rentouttavalle brunssihetkelle. Vihreät vesilasit ja tyylikkäät, raidalliset lautasliinat poikkeavat massasta. Erityisen hauskana yksityiskohtana pidin Srabble-lautapelistä muistuttavia nimikylttejä.
Saimme paikat ikkunapöydästä, josta oli ihanaa katsella merelle ja haaveilla kesästä. Pian ravintola pääseekin avaamaan myös ulkoterassinsa, joka tulee olemaan varmasti suosittu!
// Besides food I always draw attention to the restaurant’s interior while having brunch. And the interior was one of those things I liked the most about BRO! The gorgeous, tall windows were at its best on a sunny day. Peaceful color scheme and gentle jazz created the ideal ambience for a relaxing brunch moment. One of the cutest detail was the name plates, reminding of board game Scrabble. We had a wonderful view to the sea, which made me dream of summer. Soon the restaurant can open its outdoor terrace, which will surely be a hit!
Kaiken kaikkiaan nautin valtavasti BROn sunnuntaibrunssista. Tämä brunssi menee kyllä omalla listallani Helsingin kärkikastiin! 28 euron hintakaan ei ole päätähuimaava, kun ottaa huomioon ravintolan sijainnin, ruoan laadun sekä yltiöystävällisen palvelun.
En saa kaunista tyrnipossea mielestäni! Koska otetaan uusiksi? Ihanan brunssikokemuksen jälkeen olisin erittäin kiinnostunut testaamaan myös BROn illallismenun… ♡
// All in all, I just loved BRO’s Sunday brunch. This brunch definitely goes to top-ranking on my list of Helsinki’s best brunches! In my opinion the price of 28 euros isn’t overwhelming, given the restaurant’s location, quality of food and super friendly service. Jeez, I just can’t get that buckthorn pannacotta out of my head… So can we please go there back, soon? I’m also dying to test BRO’s evening menu! ♡
Ravintola BRO
John Stenbergin ranta 4
Brunssi tarjolla sunnuntaisin klo 12–15 // Brunch is served on Sundays 12–15
* Yhteistyössä ravintola BROn kanssa