vihreä tofu-papucurry ja uudenvuodenlupaus, joka piti

tofucurry_3.jpg

Vuoden alussa tein kaksi lupausta.

Ensinnäkin lupasin, että olen tammikuun syömättä punaista lihaa sekä kananlihaa, mikä onnistui kivuttomasti. Toisekseen lupasin, että lihattoman kuukauden jälkeen jatkan elämääni kasvispainotteisella linjalla.

Pidin molemmat lupaukseni. Kaiken A ja O oli se, etten kieltänyt itseltäni liikaa: kun pidin yhä kalan ja maitotuotteet ruokavaliossani, en kokenut lopulta luopuvani mistään.

Tänä päivänä syön punaista lihaa arviolta kerran viikossa. Säästän lihansyönnin hetkiin, joihin liittyy jotakin spesiaalia – esimerkiksi ravintolakäynteihin tai anoppilaan, jossa appiukko valmistaa maailman parhaimmat lihapullat. Arkena pitäydyn kalassa, tofussa, pavuissa, kasviksissa ja kananmunissa.

Testasin pari viikkoa sitten maaliskuun Hyvä Terveys -lehdestä bongaamaani vihreän curryn reseptiä, joka osoittautui niin herkulliseksi, että haluan jakaa sen teillekin. Kookosmaitopohjaan tehty curry on maailman helpoin ja myös kohtuullisen nopea valmistaa. Curryyn on helppo heittää erilaisia kasviksia sydämensä kyllyydestä. Tässäpä siis tämän hetken lempireseptini pienin viilauksin muunneltuna!

tofucurry_2.jpgtofucurry_1.jpg

Vihreä tofu-papucurry

  • 200 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 150 g soijapapuja (pakaste)
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 200 g tofua
  • 100 g lehtikaalia
  • 1–2 vihreää chiliä
  • tuoretta inkivääriä
  • valkosipulia
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • 400 g kookosmaitoa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • thaibasilikaa

1. Keitä jäisiä vihreitä papuja ja soijapapuja pari minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.
2. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja tofu sentin kuutioiksi. Poista lehtikaalista kaskiruoti ja suikaloi. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli.
3.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää kevätsipuli, currytahna, chili, inkivääri, valkosipuli ja tofukuutiot. Paista muutama minuutti siten, että tofukuutiot saavat paistopintaa. Lisää kookosmaito ja kalakastike. Anna kiehahtaa.
4. Lisää lopuksi lehtikaali, vihreät pavut ja soijapavut. Kuumenna nopeasti, mutta älä enää keitä.
5. Hienonna curryn pinnalle runsaasti tuoretta thaibasilikaa ja tarjoile lisukkeena täysjyväriisiä.

Näitä kuvia katsellessani aloin jälleen himoita tofucurrya. Rakastan myös punaista currya, jonka sekaan sopivat niin ikään pavut, linssit, maissi, paprika, porkkana, parsakaali, kesäkurpitsa… Oikeastaan mitkä tahansa kasvikset. Lisää värejä lautaselle!

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// At the beginning of the year I made two promises. First of all, I promised that in January I’d cut off eating red meat and chicken meat, which went well. Secondly I promised that after my meatless month I’d continue eating mostly veggies. And you know what? I kept both of my promises! The thing was that I didn’t deny myself too much: since I kept fish and dairy products in my diet, I really didn’t feel like I had to give up anything. Today I eat red meat about once a week on special occasions – whenever I’m in a restaurant, for example. On weekdays I eat fish, tofu, beans, vegetables and eggs. This green curry recipe is one of my newest favorites. I love to have more colors on my plate!

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.