brunssiherkkuja hävikkiruoasta – well done, from waste to taste
Kävimme sunnuntaina tutustumassa From Waste to Taste -ravintolan tulevaan brunssitarjontaan Kalliossa sijaitsevan Raiku-lounasravintolan tiloissa.
From Waste to Taste -hankkeesta on voinut lukea tämän kevään aikana useampaankin otteeseen lehdistä, ja kirjoitin itsekin ravintolasta tammikuussa. Lyhyenä kertauksena vielä kuitenkin: From Waste to Taste on ravintola, joka valmistaa annoksensa pääasiassa kauppojen hävikkielintarvikkeista.
Nyt ravintola on ottanut uuden askeleen: From Waste to Taste löysi itselleen Lapinlahden vanhasta sairaalasta tila, johon ravintola sijoitetaan. Tila on tällä hetkellä remontissa, mutta toiminta on tarkoitus aloittaa asteittain kesän aikana. Viralliset avajaiset järjestetään elokuussa.
Kesäkuussa From Waste to Taste tarjoaa brunssia pop-up-hengessä osoittaakseen, mitä tulevassa ravintolassa on luvassa. 20 euron brunssin hintaan sisältyi salaattibuffet, leipää, smoothieta ja mehuja, lämmin pääruoka (kasvis- tai lihavaihtoehto) sekä jälkiruoka juomineen.
Saavuimme paikalle uteliaina: oli todella kiinnostavaa päästä näkemään, minkälaisia annoksia kokit taikoivat S-marketista saadusta hävikkiruoasta! Koska emme tienneet lainkaan, mitä odottaa, saimme yllättyä todella iloisesti.
Alkuruokapöydästä löytyi valikoima muutamaa erilaista salaattia, kimchiä, ituja, etikkakurkkuja, jogurttikastiketta sekä monenlaisia muita kasvisruokia. Esillepano ei ollut houkutteleva tai erityisen kaunis, mutta ruoka oli maukasta – makumaailma oli raikas, ja mausteita oli käytetty sopivasti.
Pääruoka tarjoiltiin suoraan pöytiin. Vaihtoehtoina olivat tofusta ja munakkaasta koostuva kasvisannos sekä kanasta ja lihamurekkeesta koostuva liha-annos. Molemmat niistä osoittautuivat herkullisiksi! Kasvisannokseni tofu oli sopivasti suolattu, tuorejuusto teki munakkaasta mehukkaan, ja perunat olivat pinnalta ihanan rapeita. Myös avomies raportoi oman liha-annoksena olevan maukas, ja etenkin makeat tomaatit ihastuttivat. Lisäpisteet on annettava myös annosten kauniista koristelusta.
Jälkiruoaksi oli tarjolla porkkanakakkua sekä kahvia ja teetä. Nappasin jälkkärini seuraksi makean smoothien, joka oli valmistettu banaanista ja omenasta – takuuvarma yhdistelmä. Smoothie täytti loistavasti makeannälän kakkupalasen kera, joka osoittautui juuri sellaiseksi, kuin porkkanakakun kuuluukin olla: suloisen tahmeaksi ja makeaksi.
Kaiken kaikkiaan From Waste to Tasten brunssista jäi hyvä fiilis. Tarjoilija kertoi, että tulevista Lapinlahden sairaalan tiloista on upea näkymä merelle – niitä kannattaa kuulemma tulla ihastelemaan kauempaakin.
*Yhteistyössä From Waste to Tasten kanssa
bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa
// Yesterday we had a little Sunday brunch made by From Waste to Taste which creates dishes with products that would otherwise go to waste. They’ve found a nice place for their restaurant from Lapinlahti near the city centrum, but the place is under renovation at the moment and the official opening will be hold in August. In June From Waste to Taste will serve a few brunches at restaurant Raiku in Kallio, where we also enjoyed our Sunday brunch. Since we didn’t know what to expect, all dishes came as a wonderful surprise – everything was delicious! There was a salad buffet, smoothie and juices, bread, warm dish (veggie or meat) and a dessert with drinks, all for 20 euros. My favorite was especially the carrot cake, which came as a perfect sweet ending for this wonderful brunch.