best avocado toast in brooklyn – roots cafe

RootsCafe_1.jpg

Yksi asia, jota New Yorkissa rakastan (kliseisten oranssien taksien, Central Parkia kiertävien juoksijoiden ja pimeässä tuikkivien pilvenpiirtäjien valojen lisäksi) on kaupungin rikas kahvilakulttuuri.

On hotellien suuria, tökerön kalliita kahviloita, joissa valkohansikkaiset tarjoilijat palvelevat asiakkaita. On nuhjuisia ja vähemmän nuhjuisia dinereita, joissa kahvikuppi tullaan täyttämään oikopäätä heti, kun se tyhjenee puoliväliin, monesti ilman lisämaksua.

Ja sitten on niitä ihania, pieniä paikallisten suosimia kahviloita, jotka voivat koostua muutamasta hassusta pöydästä, parista kivasta taulusta, leppoisasta musiikista ja yltiöystävällisestä palvelusta.

Brooklynissa sijaitseva Roots Cafe lukeutuu paikkoihin, jotka eivät ensisilmäyksellä säväytä: kahvila on hämärä, sisustus epämääräinen ja seinille raapustetut listat sekavia. Kahvilan omistajan Amandan kohdatessaan ei kuitenkaan voi kuin hymyillä ja imeä itseensä naisen iloa pursuavaa olemusta.

Amerikkalaisilla on hellyttävän hupaisa tapa suurennella asioita, oli kyse sitten konkreettisista tai abstrakteista asioista. Tämän saimme todeta myös Roots Cafessa, kun omistajan ”mahtavaksi” kuvailema ”ulkoterassi” paljastui postimerkin kokoiseksi sisäpihaksi.

Sillä ei ollut kuitenkaan mitään väliä, sillä saimme nauttia aamiaisemme ulkona, palvelu oli sanoinkuvaamattoman ystävällistä (omistaja kutsui avomiestänikin muitta mutkitta ”sweetieksi”) ja ruoka kerrassaan herkullista. Amerikkalaiseen tapaan annokset olivat reilun kokoisia, mutta hinnat huokeat.

RootsCafe_.jpgRootsCafe_4.jpgRootsCafe_2.jpgRootsCafe_6.jpgRootsCafe_7.jpgRootsCafe_8.jpgRootsCafe_9.jpgRootsCafe_5.jpg

Täytetty bagel (tuorejuusto on must, lohi, kaprikset ja tomaatti aina kelpo lisä), avocado toast ja home made granola löytyvät käytännössä jokaisen kahvilan listalta. Roots Cafén avocado toast on yksi lempiaamiaisistani: rapea leipä, pehmeäksi muussattu avokado, suola ja pippuri tekivät kokonaisuudesta täydellisen. Kotitekoinen granola oli roimasti makeampaa kuin suomalaiset versionsa, mutta ihanan makuista jogurtin ja tuoreiden marjojen kanssa. Avomiehen täytetty bagelkin katosi aika nopeasti parempiin suihin.

Kiikkerillä pihatuolleilla istuessamme pohdimme, että monissa suomalaisissa yrityksissä ollaan vielä aika kaukana jenkkiläisten itsevarmasta asenteesta. Eikä siinä mitään – kaikki eivät halua mahtailla, eikä tarvitsekaan. Suomalainen realismikin voisi silti saada toisinaan toivottua piristysruisketta hyväntahtoisesta itsekehusta.

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// One thing I love about New York – besides cliche yellow cabs, runners of Central Park and the twinkling lights of skyscrapers – is the city’s vibrant cafe culture. There were many mornings we had our breakfast at cute little local cafes, and one of the best was most definitely Brooklyn’s Roots Cafe. At first sight it might seem kinda messy and you get confused by the endless menu, but when you get to talk with the owner Amanda all you can do is just smile and take it easy. The outside patio is cute and tiny, perfect for enjoying your breakfast in peace. Their avocado toas is just t h e  b e s t, so crispy and sweet. I also ate some home made granola with fresh berries, which was also delicious – as well as my boyfriend’s bagel with cream cheese and lox. So whenever strolling around in Brooklyn, this is the perfect spot to have your morning coffee or enjoy a lunch with something sweet.

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.