kaupungin kuumin koira valmistetaan nyt suklaasta

dogclair.jpg

Näyttää hot dogilta, mutta se onkin… dogclair!

Hämmästelen edelleen, miten kukaan keksii jotain näin kreisiä. Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki pyöräytti World Chocolate Master -kilpailun Pohjoismaiden karsintoihin neljään vuodenaikaan pohjautuvan suklaakokoelman, jossa ”suklaahodari” edusti kesän makuja. Paulamäki sijoittui töillään kilpailussa toiseksi.

Karl Fazer Cafen tämänaamuisessa pressissä Paulamäki kertoi kokemuksiaan kilpailusta ja taiteilemistaan suklaaleivoksista ja -teoksista. Dogclairissa yhdistyvät kaksi kondiittorin suosikkia: katuruoka hot dog ja ranskalaisklassikko eclair.

Lopputulos on hupaisa. ”Sämpylän” sisään on muotoiltu suklaajäädykkeestä valmistettu ”nakki”, jota peittää vadelmakuorrutus. Ketsupin virkaa hoitaa mansikkapyree, kun taas tyrni-valkosuklaamassa muistuttaa sinappia. Koko komeus saa viimeisen silauksen ”sipulirouheesta”, manteli-pähkinänougatista.

Ainakin dogclair on yhtä painavaa syötävää kuin nakkikioskilta saatavat hot dogit. Suklaahodarilla aloitettua päivää voikin jatkaa Snägärien yöhön, jota vietetään tänään grilleillä ympäri Helsingin keskustaa.

bloglovin / instagram / pinterest

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma trendit