sunnuntai-illan superhelppo salsa
Vaikka tykkäänkin käydä viikonloppuisin kahviloissa ja ravintoloissa, välillä on hauskaa kokkailla kotona.
Kokeilin muutama viikonloppu sitten Maku.fi -sivustolta löytämäni tomaattisalsan reseptiä. Salsan tekemistä ei oikeastaan voi edes kutsua kokkaamiseksi, sillä käytännössä kyse on muutaman hassun ainesosan pilkkomisesta ja maustamisesta.
Siksi tuoresalsa onkin oivallinen lisuke laiskaan sunnuntai-iltaan. Se on paitsi helppo ja nopea valmistaa, myös sopii yhteen monenlaisten ruokien kanssa – esimerkiksi tortillojen, tacojen, paistetun lohen tai grilliruoan kylkeen.
Itse tein salsaa puolet Maun ohjeen määrästä. Mausteiden suhteen reseptiä ei kannata noudattaa orjallisesti, vaan lisäillä ainesosia oman maun mukaan. Esimerkiksi chilin määrää lisäämällä salsasta saa halutessaan tulisemman.
Tuoresalsa
– 5 tomaattia– ½ tai kokonainen sipuli
– valkosipulia
– tuoretta chiliä
– tuoretta persiljaa silputtuna
– ½ dl sitruunamehua
– loraus ruokaöljyä
– ½ rkl sokeria
– ½-1 rkl suolaa
– mustapippuria
– basilikaa
Paloittele tomaatit pieniksi kuutioiksi kulhoon. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja silppua palko. Sekoita kaikki ainekset tomaattikuutioiden joukkoon ja anna maustua jääkaapissa.