aamu lempeästi käyntiin tofusmoothiella

tofusmoothie.jpg

Tulisiko sinulle ensimmäisenä mieleen surauttaa tofusta aamusmoothie?

Minulle ei ainakaan tullut, ennen kuin silmäilin ideoita ruoanlaittoon Jalotofun reseptilehtisestä. Tofuburgerit ja -salaatit nyt ovat kaikille tuttuja, mutta tofusmoothie? Kiinnostuin heti, sillä tykkään tehdä erilaisia smoothiekokeiluja, vaihtelun vuoksi.

Jalotofun reseptissä oli tehty ”kerrosherkku” banaanista, ananaksesta, tofusta ja mansikoista. Ohjeessa hedelmät ja tofu surautettiin kuohkeaksi vaahdoksi, ja aseteltiin purkkiin, jonka pohjalla oli mansikoita.

Itse halusin tehdä juotavamman version, ja siksi surautin kaikki ainekset seokseksi blenderissä. Näitä herkkuja tehosekoittimeen päätyi:

  • pehmeää Jalotofua (300g)
  • banaani
  • mango
  • 2 dl mansikoita
  • 2–3dl vettä/porkkanamehua

Tästä määrästä riittää mainiosti yhdet isot lasilliset kahdelle hengelle, tai yhdet pienemmät lasilliset kolmelle. Koska tofu on itsessään melko mautonta, hedelmissä ja marjoissa ei kannata säästellä!

Lopputulos oli mainio: tuskinpa kukaan tietäisi smoothien sisältävän tofua, jollei siitä erikseen mainitse. Jogurttimaisemman rakenteen saamiseksi kannattaa jättää nestettä vähemmälle, jolloin rakenteesta tulee paksumpaa ja lusikoitavampaa. Kevyt myslihöyste olisi sopinut annokseen hyvin!

Yleensä teen aamusmoothieni rahkapohjalle, proteiininsaannin vuoksi. Pehmeässä tofussa on vähemmän proteiinia rahkaan verraten, 6 grammaa sataa grammaa kohden, kun taas rahkassa proteiinia on kaksinkertainen määrä. Tofu tuo kuitenkin mukavaa vaihtelua smoothieihin, joten aion jatkossakin korvata maitotuotteet toisinaan sillä.

bloglovin / instagram / pinterest

*Yhteistyössä Sugar Helsingin kanssa

suhteet oma-elama liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.