ANNA HYVÄN KIERTÄÄ: VERONPALAUTUKSIA LASTENSUOJELUUN

Sunday Blondie

Tänään lähes 3,7 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia noin 2,6 miljardia euroa.

Jopa kolmasosan mielestä veronpalautukset ovat ylimääräistä rahaa, jota ei tarvitse käyttää arkisiin menoihin. Kätevästi ennen joulua saatavat palautukset palavatkin yleensä joululahjoihin. 

Vain 3,3% aikoo lahjoittaa veronpalautuksista hyväntekeväisyyteen. SOS-Lapsikylä on lanseerannut tälle vuodelle kamppiksen, jossa se haastaa suomalaiset lahjoittamaan osan palautuksista lastensuojelun hyväksi. Näillä varoilla SOS-Lapsikylä kehittää ja tuottaa uusia palveluja alimitoitetun lastensuojelun tueksi.

SOS-Lapsikylän lastensuojelupäällikkö Anna-Liisa Koisti-Auerin mukaan joka kymmenes suomalaislapsi  tarvitsee lastensuojelun tukea. Se tarkoittaa jopa kahta lasta jokaisella koululuokalla. Viime vuosina lastensuojelusta ja sosiaalityöstä on jouduttu säästämään monissa kunnissa. Joissakin kunnissa yksi sosiaalityöntekijä voi hoitaa 80 lapsen asiaa, vaikka suositeltava määrä on 20–30.

Osallistuin kampanjaan lahjoittamalla 50 euroa. Osallistu sinäkin! Lahjoituksen voi tehdä osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi/veronkiertopaiva. Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #veronkiertopäivä.

Kampanjaan lahjoitetulla varoilla voidaan kehittää lastensuojelutyötä ja tarjota auttavia käsiä tukea tarvitseviin lapsiperheisiin. Esimerkiksi 60 eurolla lapsi saa päivän ilman pelkoa tukiperheessä ja 50 eurolla mahdollisuuden harrastukseen. Itselleen sopivan lahjoitussumman voi valita 10-200 euron väliltä. 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit

marjiska (Ei varmistettu)

Aivan ihana kamppis! On tietysti kiva, että veronpalautuksilla voi ostaa joululahjoja, mutta olisi tärkeää muistaa myös heikossa asemassa olevia :) Jouluna onkin paljon keräyksiä, joihin osallistua. Kävin lahjoittamassa! :)

Hanna K
Sunday Blondie

Voi, aivan superia, että sinäkin osallistuit kampanjaan omalla lahjoituksellasi!♡ On hyvä, että hyväntekeväisyyskampanjoita nostetaan välillä isommin julkisuuteen ja muistutellaan ihmisiä lahjoittamaan :--)

Kommentoi