AURINKOLASIT, JOTKA TEKEVÄT HYVÄÄ – PALA EYEWEAR

palaeyewear-kaarnaliving-sundayblondie-1.jpg

*Yhteistyössä Kaarna Livingin ja Pala Eyewearin kanssa

Kävin kaksi vuotta sitten silmien laserleikkauksessa, joka mullisti elämäni.

Kun on tottunut olemaan vuosikausia puolisokea (näin kehnosti kauas: molemmissa silmissä –6), tuntui uskomattomalta todella nähdä ympärilleen. Miten hullulta ensimmäinen aamu laserleikkauksen jälkeen tuntuikaan!

Vasta laserleikkauksen jälkeen ymmärsin, miten tärkeää silmien hyvinvointi on. Pystyinhän nyt vihdoinkin näkemään, enkä missään nimessä halunnut, että näköni huononisi! Lähelle näyttöön tuijottaminen, älypuhelimen kirkas valo, kylmä tuuli, katupöly, aurinko – silmämme altistuvat erilaiselle rasitukselle päivittäin huomaamattamme.

Sain kesän alussa Kaarna Livingiltä testiin Pala Eyewearin Asha Tortoiseshell -aurinkolasit. Päällepäin aurinkolasit näyttävät varsin tavalliselta, mutta tarina niiden takana erilainen. Pala Eyewear on brittiläinen yritys, jonka aurinkolasit ovat paitsi kauniita myös tekevät hyvää: aurinkolasit ostaessasi autat eyecare-hankkeiden rahoittamista, joihin Pala tarjoaa avustuksia Afrikassa. Hankkeisiin lukeutuu esimerkiksi uusien näkökeskusten ja apteekkien rakentaminen sekä välinehankintojen tekeminen.

Kaikki hankkeet ovat kestäviä ja pitkäaikaisia ratkaisuja, jotka helpottavat näkötestejä ja silmälasien tarjoamista. Pala myös lahjoittaa jokaisista myydyistä aurinkolaseista silmälasit niitä tarvitseville.  Yli 600 miljoonalla ihmisellä ei ole mahdollisuutta näenhuoltoon tai silmälaseihin, mikä estää usein lukemisen, opiskelun ja jopa työnteon. Pala haluaa pitää huolen, että kenenkään oppiminen ei jäisi huonosta näkökyvystä kiinni.

Yrityksen kasvaessa kasvaessa Pala pyrkii saavuttamaan vieläkin enemmän ja tekemään muutosta siellä, missä sitä tarvitaan eniten. Voit lukea lisää Palan tarinasta yrityksen nettisivuilta.

palaeyewear-kaarnaliving-sundayblondie-2.jpgpalaeyewear-kaarnaliving-sundayblondie-3.jpgpalaeyewear-kaarnaliving-sundayblondie-4.jpg

Paremman valinnan tekeminen on helpompaa silloin, kun kokee, ettei joudu tinkimään mistään. Tykästyin Palan aurinkolaseihin kolmesta syystä: niiden suurikokoiset linssit peittävät hyvin silmät, yleisilme on ajattoman klassinen ja aurinkolasit tekevät hyvää paitsi saajalleen myös muille. Kaikki Pala Eyewearin aurinkolasit on varustettu UVA/UVB suojauksella, joka on ehdoton aurinkolaseja hankittaessa. Aurinkolasien mukana tulee mikrokuituinen pussi sekä aurinkolasikotelo, joka valmistetaan käsityönä kierrätysmuovista Afrikassa.

UV-suojan lisäksi aurinkolaseja ostaessa kannattaa huomioitava kehysten istuvuus ja kestävyys. Vaikka monet aurinkolasit sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin, joskus saattaa olla fiksua valita erilliset lasit esimerkiksi ajamiseen, liikuntaharrastukseen ja vapaa-aikaan. Aurinkolasien linssin väri on makuasia. Ruskea linssi muuttaa hieman värisävyjä, mutta toisaalta parantaa kontrastia. Ruskea linssi suojaa häikäisyltä yhtä tehokkaasti kuin harmaa linssi ja sopii hyvin yleiskäyttöön.

Muovisissa aurinkolaseissa on puolensa: toisaalta muovi on kurja valinta ympäristöä ajatellen, toisaalta se on aikaa kestävä valinta, etenkin oikein säilytettynä. Ja toisaalta muoviset aurinkolasit voi viedä nykyisin muovinkeräykseen, kun ne lopulta tulevat tiensä päähän. Mutta materiaali ei ole pääpointti näissä aurinkolaseissa, vaan aito intohimo antaa hyvää apua tarvitseville, tyylillä.

palaeyewear-kaarnaliving-sundayblondie-5.jpg

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *