banaanipitsaa, anyone? – lauantailiuskat erottajan skifferissä
Mitä pitäisi ajatella pitsasta, jonka täytteenä on banaania, pekonia ja cashewpähkinöitä?
Skifferiä hauskimmillaan, sillä itse en ikinä keksisi kokeilla samaa yhdistelmää kotona. Kävimme lauantaina syömässä pitkästä aikaa pitsaa ulkona, ja päädyimme tilaamaan liuskat, joita ei tulisi normaalisti syötyä: yllä mainitun päivän liuskan sekä chorizoa, katkarapuja, chiliä ja korianteria yhdistelevän luomuksen.
Skifferiin on pakko päästä vähintään kerran kesässä, ja tietysti juuri Liuskaluodolle. Koska sää oli viikonloppuna kuitenkin tuulinen ja pilvinen, suuntasimme keskustassa pyörittyämme askeleemme kohti Erottajan ravintolaa.
Mitä tulee listaan, tykkään Skifferin simppelistä tyylistä: valinnanvaraa ei ole liikaa, mikä tekee liuskan valinnasta helpompaa. Itse täytevaihtoehdot ovatkin sitten tavanomaisia pitsaravintoloita mielikuvituksellisempia – ja juuri siinä koko homman hauskuus piileekin.
Ravintola oli tupaten täynnä ihmisiä, mutta onneksemme yksi pieni pöytä ravintolan perällä sattui olemaan vielä vapaana. Tutkailimme listaa, teimme tilauksemme ja pian jo eteemme kannettiin höyryävät liuskat.
Banaania ja pekonia sisältänyt pitsa oli, yllätys yllätys, liian makea meidän molempien makuun. Tykkään ananaksesta pitsassa, ja rakastan Skifferin vuohenjuustoa, mansikoita sekä rucolaa yhdistelevää Soignon-liuskaa, mutta banaani meni makeudessaan selvästi yli tietyn rajan. Siitäkin huolimatta pitsa oli maukas: pekoni ja rucola sopivat hyvin yhteen keskenään. Chorizo-katkarapu liuska sen sijaan ihastutti etenkin poikaystävääni hienoisella tulisuudellaan, kun taas minä tykkäsin katkaravun ja korianterin yhdistelmästä.
Toivon, että edessä olisi pitkä, kuuma kesä! Silloin olisi ihanaa ottaa nokka kohti Liuskaluodon Skifferiä, istuutua syömään omaa lempparipitsaa laiturille ja lillutella paljaita varpaita vedessä. ♡
bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa
// Last Saturday we had a wonderful pizza night at restaurant Skiffer. They’ve got some quite experimental pizza’s (or liuska’s, as they say): we ordered one with banana, cashew nuts and bacon and another with chorizo, crayfish, chili and coriander. The banana pizza was, surprise surprise, a little too sweet for our taste. But still, it was very good! I liked especially the combination of crayfish and coriander. Next time we’ll head to Skiffer Liuskaluoto, which lies in an island at the coast of Helsinki. It’s the kinda place you must visit at least once in summer – sit by the ocean on a pier, have your favorite pizza with goat cheese, rucola and strawberries and wave your feet in the water. ♡