CHILI SIN CARNE NYHTÖKAURASTA
Tein alkuviikosta älyttömän hyvää chili sin carnea nyhtökaurasta, jonka reseptin jaoin myös Instagramissa. Koska resepti herätti kiinnostusta, ajattelin kirjata sen nyt ylös myös tänne blogin puolelle!
Olen huomannut ”jumittuneeni” nyhtökauraan, kun valmistan vegaanista arkiruokaa. Olen vain niin tykästynyt siihen! Maku, rakenne ja monipuolisuus tekevät nyhtiksestä helppokäyttöisen. Olisihan vegaanisia lihan korvikkeita jo vaikka kuinka paljon, ja niitä pitäisikin testata laaja-alaisemmin, mutta nyt vain on tehnyt eniten mieli juuri nyhtökauraa. Ja mikäs siinä, onhan kyseessä kotimainen tuote!
Nyhtis sopii rakenteeltaan täydellisesti myös mausteiseen chili sin carneen. Tämä helppo arkiruoka syntyy nopeasti, eikä vaadi paljon erilaisten raaka-aineiden pilkkomista, kun maissit ja pavut tulevat purkista. Isosta satsista riittää kahdelle hengelle koko viikoksi!
CHILI SIN CARNE NYHTIKSESTÄ
- 1 punasipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 4 porkkanaa
- 1 tlk maissia
- 1 tlk kidneypapuja
- 1 pkt nyhtökauraa
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 3 dl vettä
- 1 rkl tacomausteseosta
- mustapippuria, chiliä
- 1/2 limetin mehu
- tuoretta korianteria
Silppua sipulit ja pilko porkkanat pieniksi paloiksi.
Kuullota sipulit ja porkkanat pannulla (chili)oliiviöljyssä. Lisää sekaan maissit, kidneypavut ja nyhtökaura. Sekoita hetki kuumalla pannulla, alenna lämpötilaa ja lisää tomaattimurska. Anna kastikkeen porista hiljalleen sitä välillä sekoittaen ja lisää pari desilitraa vettä oman mieltymyksesi mukaan.
Mausta valmiilla tacomausteseoksella (esimerkiksi Urtekram Tacomix) mustapippurilla, chilillä ja tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi joukkoon puolikkaan limetin mehu ja tuoretta korianteria.
Nauti bulgurin, riisin, pastan tai vaikka tortillojen kanssa! Voit heittää tarjoiluvaiheessa päälle vielä tuoretta korianteria ja limetin mehua.
lue myös:
vegaaninen linssi-juureskeitto