hyvästi takkukasa – sileät hiukset luonnollisesti

sante_4.jpg

Tiedättekö sen epätoivoisen fiiliksen, kun ostaa luonnonkosmetiikan shampoon intoa täynnä, vain todetakseen, että se tekee hiuksista kammottavan takkukasan?

Olen kosmetiikan suhteen niin sanottu sekakäyttäjä: tutkin ja testaan mielelläni erilaisia luonnonkosmetiikan tuotteita, mutta monet luottotuotteeni ovat ”tavallista” kosmetiikkaa. Vuosikausia käytössä olleita luottotuotteita voi olla toisinaan vaikeaa korvata yhtä hyvällä luonnonkosmetiikan tuotteella. Siksi hutiostoksia saattaa tulla useita, ennen kuin synteettisen tuotteen voittava luonnonkosmetiikan vaihtoehto lopulta löytyy.

Toistuvat takkutukkakokemukset saivat minut luopumaan luonnonkosmetiikan hiustuotteiden testaamisesta. Useat shampoot tuntuivat myös liian ”hippimäisiltä” – etenkin tuoksumaailma oli omaan nenääni turhan yrttipitoinen.

Jotakin on kuitenkin tapahtunut viimeisen kahden vuoden aikana, sillä luonnonshampoot ja -hoitoaineet ovat kehittyneet huomattavasti sitten viime kokeilujeni. Sain muutama viikko sitten Sugar Helsingiltä testiini Santen shampoon ja hoitoaineen, jotka ovat vegaanisia eivätkä sisällä silikonia.

sante_2.jpg

Kosteuttava Jojoba Care -shampoo on suunniteltu erityisesti kuiville ja vaaleille hiuksille, joskin se sopii hyvin myös värjätyille hiuksille. Se sisältää luomujojobaa, -mangouutetta sekä -appelsiiniöljyä. Brilliant Care -tehohoitoaineen pähkinäöljy, koivunlehtiuute ja takiaisenjuuriöljy puolestaan hoitavat kuivia latvoja. Kyllä, tunnistin omat hiukseni ja niiden tarpeet.

Ensimmäisenä kiinnitin huomiota kauniiseen ulkoasuun: maapallon kuva on symppis, muttei kuitenkaan luo liiallista ituhippifiilistä. Tuubien ulkoasu on samanaikaisesti tyylikäs ja hauska. 

Shampoon tuoksu on miellyttävän mieto, mieleen nousee vivahdus vastaleikatusta nurmikosta. Koostumus tuntuu hiuksissa pehmeältä, ja shampoo vaahtoaa helposti. Hoitoaine kuitenkin osoittautui näistä kahdesta tuotteesta ehdottomaksi suosikikseni: se kun jättää hiukset supersileiksi, täysin takuttomiksi ja pehmeiksi. 

sante_1.jpg

Hyvästi takkukasa! Niin kiva kuin lukioaikojen epämääräinen hippivaihe olikin (not…), pidän hiuksistani nykyään enemmän suloisen sileinä kuin karhean rastamaisena kasana. Näitä tuubeja kelpaa esitellä suihkuhyllyllä. 

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *