IHANAA ARKIRUOKAA: VEGAANINEN PINAATTIKEITTO

vegaaninen-pinaattikeitto-resepti-sundayblondie-1.jpg

Iloista vegaanipäivää! Vai pitäisikö tässä vaiheessa sanoa jo iltaa. Vegaania sellaista kumminkin.

Olen syönyt viimeisen kuukauden ajan paljon vegaaniruokaa. Tämä on ollut tietoinen valinta: toisinaan lautaselleni päätyy yhä kalaa, mutta pääosin pyrin syömään kasvis- ja vegaaniruokaa.

Olen ottanut myös asiakseni, että tekisin enemmän oikeaa ruokaa. Liian usein käy nimittäin niin, että työpäivän ja treenien jälkeen väsään lautaselleni vain nopean salaatin ja siihen kylkeen milloin mitäkin, kotitekoista hummusta, pakastekikhernepyöryköitä tai purkkipapuja. Koska tulemme poikaystäväni kanssa harvoin samaanaikaan kotiin, teemme yleensä itsellemme omat ruoat. Silloin lautaselle päätyy yleensä nopeasti jotakin vihreää. En koe tarvetta syödä lämmintä ruokaa joka päivä, mutta etenkin talven tullen kroppa alkaa kaivata lämpimiä keittoja.

Vietin viikonlopun isovanhempieni luona Kemissä, jossa teimme yhdessä pinaattikeittoa. En muistanutkaan, miten hyvältä itse tehty pinaattikeitto maistuu! Keittohetken inspiroimana tein heti tällä viikolla kotona kasviskeitosta vegaaniversion, joka maistuu vähintään yhtä hyvältä kuin perinteisesti maidosta valmistettava pinaattikeitto.

Parasta pinaattikeitossa on tietysti se, että soppa syntyy nopeasti. Täydellistä hyvän mielen arkiruokaa! Voin luvata, että tähän jää koukkuun.

vegaaninen-pinaattikeitto-resepti-sundayblondie-2.jpgvegaaninen-pinaattikeitto-resepti-sundayblondie-3.jpgvegaaninen-pinaattikeitto-resepti-sundayblondie-4.jpg

Vegaaninen pinaattikeitto (4 annosta)

50 g vegaanista margariinia

3 rkl vehnäjauhoja

7 dl kauramaitoa

2 dl kaurakermaa

1/2 kasvisliemikuutio

300 g pakastepinaattia

mustapippuria, suolaa

Sulata margariini kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon venhäjauhot ja varo, ettei seos paakkuunnu. Lisää puolet kauramaidosta ja sekoita vispilällä, kunnes seos alkaa kiehua. Lisää loppu kauramaito, kasvisliemikuution puolikas, pinaatit ja kaurakerma. Lisää mausteet. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes keitto on lämmennyt. Nauti sellaisenaan tai ripottele pinnalle esimerkiksi herneenversoja tai siemeniä.

Vinkki: Jos tykkäät superpinaattisesta ja hieman paksummasta keitosta, lisää keittoon vielä yksi pussillinen pakastepinaattia. Toimii.

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.