ILLALLINEN KASVISSYÖJÄN TAPAAN – RAVINTOLA KAARNA

Sunday Blondie

*Yhteistyössä HOK-Elannon kanssa

 

Kesä ja kasvikset. Vaikka syönkin salaattia ja keittoja ympäri vuoden, kesällä kasviksia tulee syötyä sitäkin enemmän ja värikkäämmin. Suomalaiset kasvikset ovat nyt parhaimmillaan!

Vaikka olen sekaani (syön yhä maitotuotteita, kalaa, äyriäisiä, harvemmin kananmunaa ja erittäin harvoin riistaa tai naudanlihaa), pyrin syömään pääsääntöisesti kasvis- ja vegaaniruokaa. Kerroin jo aiemmin teille käynnistäni Tapas Barcelonassa, jossa testasimme ystäväni kanssa ravintolan vege- ja vegaanitarjontaa. 

Se oli ensimmäinen osa yhteistyöstäni HOK-Elannon kanssa, jolta sain hauskan tehtävän: käyn testaamassa kolme erilaista ravintolaa Helsingissä, ja tarkastelen niitä vege- ja vegaaniruokailun näkökulmasta. Tykkään kokeilla ravintoloiden vegaanitarjontaa ja etsiä erilaisia vaihtoehtoja – kuten aika moni muukin sekaani tänä päivänä.

Kävimme yhtenä kesäisenä sunnuntaina poikaystäväni kanssa Manskun Ravintola Kaarnassa, joka olikin itselleni entuudestaan tuttu paikka. Kaarna on varma valinta perhepäivälliselle sunnuntaina tai Suomessa kyläilevälle ulkomaalaiselle kaverille, joka haluaa päästä maistamaan palan Suomea. 

 

 

Kaarnaa kuvaa parhaiten sana mutkaton. Ruoka on herkullista ja esillepano upea, mutta fiilis ei ole kuitenkaan liian fiini. Listalta löytyy suomalaisia makuja kekseliäällä toteutuksella, esimerkiksi hirvirieskaa, kantarelliohrattoa ja tyrniglaseerattua luomutofua. Vaan ollos huoleti: löytyvät sieltä ne perinteikkäät lihapullat ja muusikin, tyylikkäästi tarjoiltuna. Juomalistalle on koottu valikoima pienpanimoiden oluita, laadukkaita viinejä ja Napue ginistä valmistettuja drinkkejä. 

Tarjoilijamme Virve kertoi, että vegaaniannoksia tilataan nykyään päivittäin. Ravintola pyrkii myös aina täyttämään ruokailijoiden toiveet: mikäli et löydä suoraan listalta mieluistasi annosta, kannattaa kysyä tarjoilijalta, voisiko jonkin toisen listalla olevista annoksista saada vegaanisena.

Oma vegaaninen pääruokani, tyrniglaseerattu tofu ja kasvikset, meni kyllä aivan nappiin. Ihania kesäisiä makuja ja värejä. Ainoa miinus oli se, että olin alkuruoan (pintaliekitettyä Napue-marinoita lohta sekä juustolajitelma) jäljiltä jo niin täynnä, etten jaksanut syödä pääruokaani loppuun! Jälkiruoalle jäi toki tilaa: Rawan raaka puolukkasuklaakakku oli suussasulavaa. (En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka sanovat ei jälkkärille – sehän menee toiseen mahaan!)

En oikein ymmärrä myöskään ihmisiä, jotka sanovat, että vegaani- tai kasvisruoasta ei tule täyteen. Kaarnan vegaaniannos oli niin reilun kokoinen, että olisin salettiin tullut jo siitä täyteen ilman alkupalojakin. Ja jos nälkä ravintolassa syödessä jäisikin, kannattaisi siitä kertoa henkilökunnalle: he kun ovat siellä meitä varten.

Tunnelma oli sunnuntai-iltana ihanan rauhallinen. Katselimme alas kadulle, jolla ratikat rämistelivät menojaan aika ajoin. Oli ihanaa viettää aikaa kahdestaan hyvästä ruoasta nauttien. Illallisen jälkeen kävimme vielä kävelemässä Kauppatorilla ja kiipesimme Altaalle ihastelemaan oranssina hohtavaa Helsinkiä.

 

 

Minkälaiset tapakset maistuvat kasvissyöjälle ja vegaanille? Klik klik!

KESÄ TERASSILLA – TAPAS BARCELONA

 

Kommentoi