JUST GO – TULEVAN KESÄN MATKAT

kesän_matkat_sundayblondie_1.jpg

Kun aloitin uudessa työssäni, ajattelin, että matkustelu saisi tältä vuodelta riittää. Eihän minulle ehtisi kertyä juuri lomapäiviäkään kesään mennessä!

Pari viikkoa myöhemmin takataskussani olivat lentoliput Ruotsiin ja suunnittelin lisäksi reissuja Italiaan, Ranskaan sekä Viroon. Ja minun kun ei pitänyt matkustaa enää loppuvuonna mihinkään  said no one ever

Nelipäiväinen työviikko, tuntien sisään tekeminen ja joustava työnantaja mahdollistavat pari pidennettyä viikonloppureissua sekä viikon kesäloman. Pidemmän seikkailun aion säästää ensi vuoteen  yksi matkakohdekin olisi jo unelmissa.

Minne aion matkustaa tänä kesänä? Ainakin näihin kohteisiin!

 

italia_italy_sundayblondie.jpg

Padova, Italia

Rehellisesti sanottuna en tiedä Padovasta mitään (ylläoleva kuva vuosien takaiselta reilimatkalta Italian ja Ranskan rajalta). Lennämme huomenna ystäväni kanssa Milanoon, josta suuntaamme muutaman tunnin junamatkan päässä sijaitsevaan Padovaan, jossa yhteinen ystävämme asuu. On supersiistiä päästä vihdoinkin näkemään, missä rakas ystävämme on viimeiset puolitoista vuotta asunut! Wikipedia tietää kertoa, että Padova sijaitsee Veneton alueella Italian koillisosassa, 40 kilometriä Venetsiasta länteen. Kaupungissa asuu yli 200 000 asukasta, joten aivan pienestä kylästä ei ole kyse.

Luvassa on rentoutumista parhaimpien tyttökaverien seurassa: auringonottoa, gelatoa (olen kuullut, että kohteista on laadittu jo lista valmiiksi) sekä paljon nauramista. Tällä matkalla kohdetta tärkeämpää on päästä viettämään aikaa rakkaiden ystävien kanssa.

tukholma_stockholm_sundayblondie.jpg

Tukholma, Ruotsi

Olen todennut, että tämä vuosi on kaverimatkailun vuosi. Se alkoi matkalla New Yorkiin kahden ihanan ystäväni kanssa, jatkuu Italiaan ja sen jälkeen Tukholmaan, jonne suuntaamme näillä näkymin kuuden mimmin seurueen voimin. Koska mukana on bloggaajia, majoitumme yhteistyönä Forenomin asunnoissa (jokaiselle on oma miniasunto!) ja käymme perjantaina bloggaajabileissä.

Moni meistä on myös aikamoinen foodie, joten luvassa on luultavasti ihania brunsseja sekä lounas- ja kahvihetkiä. En ole käynyt Tukholmassa pariin vuoteen, joten vinkit suloisimmista hipsterimestoista otetaan ilolla vastaan!

ranska_france_sundayblondie.jpg

Nizza, Ranska

Kesän kruunaa 10 päivän pituinen matka Etelä-Ranskassa avomieheni kanssa. Siihenkin on enää kuukausi aikaa, iiks! Parisuhdematkalla tarkoituksena olisi viettää aikaa paitsi aurinkoisessa Nizzassa myös tutustua lähialueisiin autoillen. (Ylläoleva kuva vuosien takaiselta reilimatkalta, jolloin poikkesin Saint Raphaëlin rannalla.)

Parisuhdematkoilla parasta on päästä viettämään aikaa kahdestaan uudessa ympäristössä. Rehellisesti sanottuna en voisi kuvitellakaan parempaa matkakumppania kuin oman avomieheni. Mielenkiinnon kohteemme ja tapamme matkustaa menevät niin hyvin yksiin: haluamme nähdä paljon mutta emme perusta turistirysistä, pidämme hyvästä ruoasta ja olemme valmiita etsimään ihanaa ravintolaa vaikka pari tuntia, ja kävelemme mieluusti matkoillamme paljon, sillä se on kaikista hauskoin tapa tutustua kaupunkiin. Yhteinen matka on kuin pitkät treffit, joiden ei haluaisi päättyvän koskaan.

+ Tallinna, Viro

Tämän tyttöjen reissun (jälleen kerran!) oli tarkoitus toteutua jo kesäkuussa, mutta Tallinnassa asuvan hostimme aikataulujen vuoksi jouduimme siirtämään matkaa. Minua kauhistuttaa hieman nyt jo, miten monta kuvaa bloggaajatyttöjen kanssa tehdystä reissusta seuraa… Hauskinta olisi päästä viettämään aikaa yhdessä ja tutustumaan muihinkin Tallinnan alueisiin lähemmin kuin vanhaan kaupunkiin.

 

Mihin sinä aiot matkustaa tänä kesänä? Olisi ihanaa kuulla muidenkin matkasuunnitelmista! 

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *