LAUTTASAAREN KLASSIKKO – KAHVILA MUTTERI

kahvilamutteri-lauttasaari-helsinki-aamiainen-sundayblondie-1.jpg

Mihin viikko katosi?

Aika tuntuu juoksevan (hämmentävän usein nykyisin, muuten) liian nopeasti. Olen ollut samaan aikaan energinen ja väsynyt: iloinnut auringonpaisteesta, kauniin kuulaista aamuista ja juossut pakkasessa, mutta toisaalta vetäytynyt iltaisin sohvannurkkaan lukemaan kirjaa. Helmikuu onkin ollut varsinainen lukukuukausi, sillä menossa on jo kolmas kirja, kauan himoitsemani Elena Ferranten Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät. Päivät ovat kuluneet töissä, illat Napolin ja Firenzen kaduilla.

Torstai alkoi tavanomaista leppoisammissa merkeissä, kun tapasimme työkavereideni kanssa Lauttasaaren Kahvila Mutterissa aamiaispalaverin merkeissä. Jostain mystisestä syystä en ole koskaan käynyt Mutterissa, vaikka a) olen heikkona juuri tämänkaltaisiin pieniin kahviloihin ja b) olen työskennellyt jo vuoden Lauttasaaressa. On suoranainen ihme, ettei kahvilan korvapuustien huumaava tuoksu ole houkutellut minua aikaisemmin sisätiloihin.

Mutteri lukeutuu perinteikkäiden kahviloiden sarjaan. Kauramaitoa löytyy, mutta muuten tiskiltä on turha odottaa löytävänsä vegaaniherkkuja. Tuoreet korvapuustit, mantelicroissantit ja kakut tyydyttävät varmasti makeannälkäisimmänkin himot, sillä tässä kahvilassa kaikki on suurta. Täytetyt leivät käyvät lounaastakin, ja tarjolla on myös afterwork-henkeen sopivasti skumppaa sekä oluita.

kahvilamutteri-lauttasaari-helsinki-aamiainen-sundayblondie-2.jpgkahvilamutteri-lauttasaari-helsinki-aamiainen-sundayblondie-4.jpgkahvilamutteri-lauttasaari-helsinki-aamiainen-sundayblondie-3.jpg

Suloinen pikkukahvila lukeutuu Lauttasaaren vanhuksiin: Mutteri sai alkunsa vuonna 1927, ja se on Helsingin vanhimpia samalla paikalla yhtäjaksoisesti toimineita kahviloita. Kahvila ehti saada purkutuomionkin, mutta se rakennettiin uudelleen vanhojen piirrustusten mukaan. Kahvilan nettisivut kertovat, että entisaikaan Mutterissa myytiin muun muassa tikkunekkuja, punaista mehua, tupakkaa ja lippuja Drumsö-lautalle, joka kuljetti matkustajia Lauttasaaren ja Helsingin välillä.

Aamiaispalaveri – tai oikeastaan mikä tahansa toimiston ulkopuolella pidetty palaveri – on mielestäni konseptina mainio. Toisinaan on virkistävää poiketa tutuista ympyröistä ja ideoida rennosti jutustellen ilman läppäreitä ja jatkuvasti päivittyvää sähköpostia. Pidempään palaveriin nappaisin toki koneen mukaan, jos läpikäydyt asiat täytyy saada heti sähköiseen todellisuuteen.

Toivon mukaan edessä on lisää aurinkoisia päiviä – jos asuisin Lauttasaaressa, poikkeaisin mieluusti jäällä tehdyn kävelyretken jälkeen kaakaolle Mutterin lämpöön. Ja toivottavasti aurinkoisia päiviä riittäisi kesäänkin, sillä silloin poikkean varmasti uudelleen kahvilaan terassiaamiaiselle.

Kliseistä mutta totta: se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

kahvilamutteri-lauttasaari-helsinki-aamiainen-sundayblondie-6.jpgkahvilamutteri-lauttasaari-helsinki-aamiainen-sundayblondie-5.jpgkahvilamutteri-lauttasaari-helsinki-aamiainen-sundayblondie-7.jpg

Kahvila Mutteri
Lauttasaarentie 2
arkisin 7
19, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 1018

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *