MITÄ ON AYURVEDINEN IHONHOITO?

Kaupallinen yhteistyö: PUR Hyvän Olon Hoitola

pur-hyvanolonhoitola-ayurveda-sundayblondie-1.jpg

Joka kerta, kun istahdan kampaajan tuoliin tai makoilen autuaana kasvohoidossa, mieleeni nousee sama ajatus: miksi en tehnyt tätä jo aikaisemmin?

Kävin viikko sitten testaamassa PUR Hyvän Olon Hoitolan ayurvedisen kasvohoidon – ja voi jestas, miten hyvältä ihoni onkaan sen jälkeen tuntunut. Ensimmäistä kertaa kasvohoidon vaikutukset ovat säilyneet yli viikon: ihoni tuntuu aidosti pehmeämmältä, sileämmältä ja hehkuvammalta kuin ennen hoitoon menoa. Vasta hoidon jälkeen tajusin, kuinka kuiva ihoni oli ollut. Nyt olen ottanutkin käyttööni kasvoöljyn iltaisin nukkumaan mennessäni. Se on varmasti osaltaan vaikuttanut siihen, että ihoni on nyt paremmassa kunnossa.

Ayurvedinen ihonhoito on monille vielä uusi tuttavuus – mutta kenties sinäkin olet kuullut jotakin aiheesta. Siksi PUR Hyvän Olon Hoitola pyysi minua testaamaan kasvohoidon ja kertomaan ayurvedasta blogissani.

 

Mitä on ayurvedinen ihonhoito?

Ayurvedinen ihonhoito perustuu kehotyyppeihin, joita on kolme: vata, pitta ja kapha. Jokainen kehotyyppi kaipaa omanlaistaan ihonhoitoa ja ruokavaliota. Ayurvedan mukaan tasapainoinen keho ja hehkuva iho saavutetaan muun muassa kehotyypille mukaista terveellistä ruokavaliota noudattamalla, juomalla riittävästi vettä sekä suosimalla puhtaita ja luonnollisia raaka-aineita niin ulkoisessa kuin sisäisessä ihonhoidossa. Voit lukea lisää ayurvedisesta ihonhoidosta tästä PUR-blogin artikkelista.

Sain nauttia kasvohoidosta PURin ammattimaisen ekokosmetologin Rosin käsissä, joka on erikoistunut ayurvediseen ihonhoitoon. Ennen hoitoa Rosi kertoi minulle inspiroivan tositarinan siitä, miten hän tutustui ayurvediseen ihonhoitoon kaksikymppisenä työskennellään äitinsä hoitolassa Pohjois-Suomessa. Äiti kehoti Rosia käymään ayurvedisessa konsultaatiossa, jotta hän oppisi ymmärtämään paremmin ayurvedaa. Tuolloin ayurveda ei tuntunut Rosista kiinnostavalta, joten hän lähti konsultaatioon varauksellisin mielin. Ayurvedaan syventyminen auttoi kuitenkin Rosia löytämään itsensä: oman kehotyypin ja sen mukaisen ruokavalion ymmärtäminen muutti hänen elämänsä. Kilot karisivat ja myös mieli keveni.

”Aiemmin saatoin tulistua nollasta sataan muutamassa sekunnissa ja vatsaani turvotti usein syömisen jälkeen. Olin luullut, että se on normaalia – kunnes oman kehotyypin ja ruokavalion löydettyäni huomasin, miten väärässä olin ollut. Haluan korostaa, että ayurveda ei ole dieetti: syön edelleen toisinaan asioita, joiden tiedän olevan sopimattomia itselleni, mutta tiedostaen. Ayurvedisen tieteen pointtina on ymmärtää, minkälainen ruoka, kosmetiikka ja elämäntavat sopivat juuri sinulle”, Rosi sanoo.

Kun kuulin ayurvedisesta ihonhoidosta ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, suhtauduin aiheeseen varauksella – kenties suomalaiseen suuhun erikoiselta tuntuva nimi sai ayurvedan näyttäytymään hippien hommana. Enää ayurveda ei tunnu omituiselta, vaan tämä yli 3000 vuotta sitten kehitetty tiede tuntuu pikemminkin ajankohtaiselta. Kukaan meistä ei ole samanlainen, ja siksi erilaisille kehotyypeille suositeltavat ruokavalio ja ihonhoito tuntuvat loogisilta.

 

pur-hyvanolonhoitola-ayurveda-sundayblondie-2.jpgpur-hyvanolonhoitola-ayurveda-sundayblondie-6.jpgpur-hyvanolonhoitola-ayurveda-sundayblondie-3.jpg

 

Minkälainen on PUR Hyvän Olon hoitolan ayurvedinen kasvohoito?

PURin nettisivuilla kerrotaan, että ayurvedinen kasvohoito on “kokonaisvaltaisesti rentouttava kokemus keholle ja mielelle”. Ja sitä se toden totta on! Kasvohoidossa valitaan aroma- ja fyto- eli kasviterapiaan pohjautuvat tuotteet Lakshmin hoitosarjasta jokaisen ayurvediselle kehotyypille ominaisen ihotyypin mukaan:

Vata-hoito on janoisen ihon pelastus. Hoidon jälkeen ihon kiristys ja kuivuus ovat tiessään ja iho on saanut kaipaamansa kosteuden.
Pitta-hoito rauhoittaa herkän ihon. Hoidon jälkeen punoittava ja herkistynyt iho on rauhoittunut ja kosteutettu.
Kapha-hoito tasapainottaa seka- ja rasvaista ihoa. Hoidon jälkeen iho on virkistynyt ja heleä.

Itselleni hoidosta jäivät päällimmäisenä mieleen huumaavat tuoksut. Ennen hoidon aloittamista valitsin eteerisen öljyn silmät suljettuina kolmea vaihtoehtoa tuoksutellen. Suosikikseni nousi ruusua ja laventelia sisältä pittan aromaattinen öljy. Diffuuserin levittämän tuoksun lisäksi tietysti myös hoitavat naamiot ja muut hoitotuotteet tuoksuivat ihanilta. Hoidon aikana kasvoilleni levitettiin useampaan otteeseen harso, joka oli upotettu ruusuveteen. Ah!

Tiedoksi kristallihörhöille: Lakshmin tuotteissa on mukana myös jalokiviuutteita. Kasvojen lisäksi hoitoa saivat käsivarret, joita hierottiin hoidon aikana. Kokonaisuudessaan hoito kesti 75 minuuttia – siinä ajassa mieli ehti vaeltaa jo pehmeästi unen rajamaille.

Ayurvedisen Lakshmi-sarjan tuotteilla tehtävä hoito on saatavilla PUR Hyvän Olon hoitolassa tiistaisin ja torstaisin.

Kiinnostuitko? Hyödynnä etukoodi SUNDAYBLONDIE15 mainitsemalla se nettiajanvarauksen yhteydessä ja saat 15% alennuksen kasvohoidosta 14.11. asti ♡ Etuhintasi 91,80 euroa (norm. 108 euroa).

Voit varata aikasi hoitoon täältä!

 

pur-hyvanolonhoitola-ayurveda-sundayblondie-5.jpgpur-hyvanolonhoitola-ayurveda-sundayblondie-4.jpg

 

lue myös:

3 x paras luonnonkosmetiikan ihonhoitosarja

opi puhumaan ihosi kieltä

elämä on liian lyhyt itsensä kiusaamiselle

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *