moderni merimiesravintola – shelter helsinki
Saan usein pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvilta ystäviltäni kyselyitä, mihin ravintolaan Helsingissä kannattaisi mennä illallistamaan. Mikä on kuumin paikka juuri nyt? Mistä saa hyvää pitsaa? Mistä saa hyviä drinkkejä?
Eniten kysellään kuitenkin sellaisten ravintoloiden perään, joista saa hyvää ruokaa kohtuuhintaan. Tähän kategoriaan asettuu oivallisesti myös Katajanokalla sijaitseva Shelter, joka onkin yksi tämän hetken kivoimmista uusista rafloista.
Vietimme viime kuussa avomieheni syntymäpäivää yllätysillallisella Shelterissä ystäväpariskunnan kanssa. Mikä parasta, yllätys onnistui täydellisesti: päivänsankari ei osannut lainkaan odottaa, että tulisimme kyseiseen ravintolaan, saatikka että illallistaisimme ystäviemme kanssa!
Valitsimme pidemmän menun, jonka hinta-laatusuhde osoittautui erinomaiseksi: 54 euroa viidestä ruokalajista. Menuja oli saatavilla myös kasvisruokailijoille, minkä itse valitsinkin.
Yksi ravintolan omistajista on kokki Teemu Laurell, joka valittiin Top Chef -kokkiohjelman toisen kauden voittajaksi muutama vuosi sitten. Laurell kävi pyörähtämässä aina ehtiessään ruokailijoiden pöydissä ja kertoi lisää annoksista. Mielestäni tämä on hauska tapa: on mukavaa nähdä tyyppi, joka annoksia suunnittelee! Shelterissä annokset vaihtelevat viikottain fiiliksen ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan.
Ja mitä tulee itse ruokaan, oli kaikki erinomaista. Alkuruoaksi graavisiikaa ja juureksia, mozarellaa ja pähkinää, kantarellivaahtoa ja omenasuikaleita, pääruoaksi karitsaa ja minulle siikaa, jälkiruoaksi viispipuurovaahtoa sekä sorbettia. Kokonaisuus saattaa kuulostaa kirjavalta, mutta kaikki maut toimivat loistavasti yhteen!
Pidän siitä, miten monet helsinkiläisravintolat yhdistelevät nykyään tyylikkään ruoan ja rennon seurustelun keskenään. Vaikka ravintolan kattaus on fiini ja ruoka fine diningia, Shelteriin voi tulla niin farkut jalassa kuin juhlamekkoon pukeutuneena.
Illallisen jälkeen suuntasimme vielä yläkerrassa sijaitsevaan Rusty-cocktailbaariin. Cocktail-lista oli pitkä, ja drinkeille oli keksitty hauskoja nimiä: itse päädyin raikkaaseen Lucky To Be Alive -drinkkiin, jota raikastivat Aperol sekä greippi. Iso peukku myös Rustylle!
Yksi positiivinen ongelma Helsingin ravintolatarjonnassa tosin on: uusia rafloja nousee niin kovaa kyytiä, ettei niistä jokaista ehdi millään käydä testaamassa! No, marraskuun pimeinä iltoina onkin taas aikaa suunnistaa kynttiläillallisille…
Shelter
Kanavaranta 7
Tue–Sat 17–22
bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa
// My friends ask me often what are the best places to eat in Helsinki. One great, stylish yet reasonably priced new comers is Shelter located in Katajanokka. Last month we celebrated my boyfriend’s birthday at Shelter and had a lovely five course menu that cost 54 euros. The food was just absolutely delicious! I like the way restaurants pair stylish food and casual socialicing these days: in Shelter you could easily enjoy your dinner in jeans, but if you feel like dressing formally, that’s totally okay, too. Upstairs they’ve got bar named Rusty what serves funny cocktail such as Lucky To Be Alive – thumbs up for that, and for Shelter overall.