nopea ja helppo kesämökkiherkku – mehevä mustikkapiirakka
Ensimmäinen on työviikko on aina kaikesta hauskuudesta huolimatta väsyttävin. Siksi otinkin ilolla vastaan äitini kutsun lähteä viikonlopun viettoon maalle, vanhempieni takapihan runsaana kukkivien omenapuiden katveeseen, corgia rapsuttelemaan ja rentoutumaan.
Sain juuri sitä, mitä tarvitsin. Kävin kahvilla, saunoin, luin aamulla lehdet rauhassa, uppouduin kirjaan, soitin pianoa, kävin kävelyllä. Ei edes haitannut, vaikka aurinko ei paistanut koko ajan. Tuntui ihanalta vain olla, makoilla sohvalla villasukkaiset jalat poikakaverin sylissä.
Olin jo etukäteen suunnittelut, että jos lähdemme käymään mökillä, leivon mukaan simppelin mustikkamurupiirakan. No, viileän sään takia emme viitsineet koskaan lähteä mökille, mutta tein silti mustikkapiirakan. Se syntyikin niin vaivattomasti ja nopeasti, etten enää muun ohjeen mukaan taida tehdäkään!
Inhoan liian kuivaksi paistuneita leivonnaisia, sillä ne menettävät heti puolet maustaan. Olivian nettisivuilta nappaamani mustikkapiirakan resepti tuotti toivomani lopputuloksen: kostean piirakan, joka suorastaan sulaa suussa.
Koska alkuperäinen taikinamäärä oli turhan reilu neljälle hengelle, tein piiraasta hieman soveltaen puolet pienemmän. Päälle tulevaa murutaikinaa tein kuitenkin yhtä paljon kuin isompaan piirakkaan, sillä rakastan hampaissa ihanasti rasahtelevaa, makeaa murutaikinaa.
Jos haluat mehevää mustikkapiirakkaa, try this. Et tule pettymään.
Mehevä mustikkapiirakka (4-5 hengelle)
Pohja: Päälle: Muruseos:
2 munaa 300 g mustikoita 50 g voita
1,75 dl sokeria 1 tl perunajauhoja 1 dl sokeria
80 g sulatettua voita 1 dl vehnäjauhoja
1 dl piimää
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja piimä. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon.
Vuoraa korkeareunainen noin 25 x 35 senttimetrin kokoinen vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Sekoita perunajauhot ja mustikat. Levitä pohjataikinan päälle.
Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi. Ripottele muruja mustikoiden pinnalle.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
bloglovin / instagram / pinterest