parasta tukholmassa just nu

stockholm_1.jpg

Viikonloppu vierähti nopeasti aurinkoisessa Tukholmassa, jossa kevät oli jo hitusen Suomea pidemmällä. Puissa oli isot lehdet, ihmiset istuivat puistoissa ja terasseilla, jäätelö kävi kaupaksi ja uskaliaimmat kulkivat kadulla paljain säärin.

Kävelimme tuntikausia Söderin ja Österin katuja, söimme hyvin, fikasimme ja nautiskelimme kaupungin rennosta tunnelmasta. Nämä jutut jäivät mieleen reissusta, ja ovat mielestäni Tukholmassa parasta just nu!

Stockholm_2.jpg

Café Saturnuksen kanelbullet. Näitä ei kehuta turhaan Tukholman parhaiksi – kuten myös isoimmiksi. Pehmeä koostumus, reilusti kanelia, pari kourallista raesokeria, ja nautinto on taattu. Yhdestä kanelipullasta riittää kevyesti kolmellekin kahvittelijalle, joskin otimme pullan lisäksi myös valtavan palan suklaakakkua (erinomaista sekin). Makeanähky taattu.

Stockholm_3.jpg

Moderna Museet, Louise Bourgeoisin I Have Been to Hell and Back -näyttely. Kaikessa ahdistavuudessaa, häiriintyneisyydessään ja synkkyydessään upeasti koottu ja kaunis näyttely, joka saa katsojan todella ajattelemaan. Teosten aiheet pyörivät muun muassa naiseuden, feminismin, seksuaalisuuden ja rakkauden ympärillä. Pihalla näyttelyä vartioi usean metrin korkuinen Maman, jonka Bourgeois omisti äidilleen. Näyttely on esillä Moderna Museetissa 17.5. asti, joten vielä ehdit, mikäli kiinnostuit!

Stockholm_4.jpg

Nytorget 6:sen hampurilaiset. Mikäli mielit illalliselle tähän söderiläisten hipsterien mekkaan, varaa pöytä jo etukäteen, sillä iltaisin paikka on täynnä ihmisiä. Päivällä sisälle mahtuu ruokailemaan suoralta kädeltäkin, ainakin baaritiskille. Ravintolan konstailematon pekonihampurilainen ja rapeat ranskalaiset tekivät ainakin minuun vaikutuksen. Ensi kerralla varataan pöytä illalliselle!

Stockholm_5.jpg

Kungsträdgårdenin kirsikankukat. Tukholmassa hanami-kausi on parhaimmillaan juuri nyt. Tavallisena maanantaipäivänäkin Kungsträdgården täyttyy lounastajista, turisteista ja kaupunkilaisista, jotka yrittävät ikuistaa vaaleanpunaisten kukkien hehkun kaikin mahdollisin tavoin. Näiden puiden alla hymyt olivatkin herkässä. Kirsikankukkia Espallekin, kiitos!

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *