PIENI PALA JAPANIA TURUSSA – KARU IZAKAYA

karuizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-1.jpg

Nämä kuvat ovat odotelleet koneellani julkaisua jo pitkään – on siis jo aikakin, että vinkkaan teille yhdestä Turun parhaimmista ravintoloista!

Vanhempani ja siskoni asuvat Turussa, ja toisinaan kylässä ollessamme käymme nauttimassa kaupungin loistavasta ravintolatarjonnasta. Turku on yksi Suomen parhaimmista kulinaristisista kaupungeista, jos minulta kysytään! Ravintolatarjonnasta löytyy monipuolisesti niin hinnaltaan kuin tunnelmaltaan erilaisia ravintoloita, joiden herkulliset annokset houkuttelevat palaamaan aina uudelleen.

Ihastuin pari vuotta sitten Tokiossa käydessäni japanilaiseen ruokakulttuuriin. Tuota matkaa ennen japanilainen ruoka merkitsi minulle lähinnä sushia – se kun nousee Helsingin katukuvassakin aina voimakkaimmin esille. Tokiossa söin kuitenkin kasvistempuraa, napostelin suolaisia edamamepapuja, ryystin paksuja soba-nuudeleita ja käristin lihaa teppanyaki-grillissä.

Turun keskustassa sijaitseva Karu Izakaya valmistaa moderneja japanilaisia herkkuja kauden parhaista raaka-aineista – niin sushia kuin nuudeleita, friteerattuja kasviksia, buneja ja mereneläviä. Izakayat ovat Japanissa rentoja syömä- ja juomapaikkoja, eräänlaisia pubeja, joihin paikalliset kokoontuvat yhteen ystävien kanssa ja pöytä katetaan täyteen jaettavia ruoka-annoksia, jotka nautitaan viinin tai oluen kera. Izakayjojen annoksissa yhdistyvät suositut herkut Japanista, Kiinasta ja Koreasta.

Myös Karun annokset on suunniteltu jaettaviksi: me valitsimme jaettavat alkuruoat ja omat pääruoat. Nautimme alkuun muun muassa sashimilajitelman sekä simpukoita, pääruoksi nautin erinomaista teriakitofua. Jälkiruokana oli kakkua matchamoussen ja marjahillokkeen kera.

Tunnelma ravintolassa on mutkattoman rento – kuten izakayassa kuuluukin. Palvelu ja tarjoilijoiden asiantuntemus on kuitenkin huippuluokkaa. Makuparit on hiottu viimeistä myöten ja ruokalajien kaveriksi löytyy kattava valikoima erinomaisia oluita sekä viinejä. Hintataso on varsin kohtuullinen, ja halutessaan voi heittäytyä myös laajemman (62€)  tai suppeamman (45€) maistelumenun vietäväksi.

Voi vitsit, nyt tuli kyllä ikävä – ei niinkään Japaniin, vaan Turkuun. Tämän kevään todo-listalle pitää kyllä ottaa taas uusiin ravintoloihin tutustuminen niin Turussa kuin kotona Helsingissä!

karuizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-2.jpgkaruizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-3.jpgkaruizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-5.jpgkaruizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-6.jpgkaruizakaya-turku-japanilainen-ravintola-sundayblondie-4.jpgKaru Izakaya
Aurakatu 3, Turku
Ti
to 1722, pe 1724, la 1424

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *