silvoplee, kasvisruoan ystävän keidas
Silvoplee on ollut jo pitkään yksi niistä monista ravintoloista, jotka keikkuvat to-do-listallani. Silvopleeta on tituleerattu monesti Helsingin parhaimmaksi kasvisravintolaksi – viimeksi pari päivää sitten, kun Helsingin Uutisten lukijat äänestivät Silvopleen ykkössijalle kasvisruokapaikkakisassa.
Pakenimme maanantai-iltana sadetta ystäväni Stellan kanssa valoisaan Silvopleehen. Tarkoituksenamme oli testata kehuttu noutoruokapöytä, joka osoittautuikin paikan päällä varsin runsaaksi. Noutopöytä toimii punnitusperiaatteella, jolloin aterian hinta määräytyy sen painon mukaan.
Koska en ollut syönyt koko päivänä lämmintä ateriaa, päädyin mättämään ruokaa lautaselleni nyt-testataan-kaikkea -periaatteella. (Onneksi kasvisruoka on kohtuullisen kevyttä.)
Maanantain menuun sisältyi punajuurimureke, tomaattinen tofusalaatti, timjami-porkkanakeitto, jamaikan pata ja korianterikvinoa. Lämpimien ruokien lisäksi tarjolla oli paljon tuoreita salaatteja, ituja, kasviksia ja hedelmiä. Valinnan varaa oli niin paljon, etten mättämisestä huolimatta kyennyt mitenkään mahduttamaan kaikkia ihanuuksia lautaselleni. Kylmän ja lämpimän ruoan lisäksi tarjolla oli talon leipää.
Ei Silvopleeta ole turhaan kehuttu. Ruoka oli täysi kymppi! Kylmistä ruoista suosikikseni nousi etenkin avokadotahna, joka maistui ihanan raikkaalta, ja olisi sopinut leivänkin kaveriksi. Lämpimistä ruoista tykkäsin eniten vihreästä tofumurekkeesta, jota ei ollut mainittu listalla, mutta joka oli täydellisen mureaa ja hyvin maustettu.
Ravintolassa oli ihanan hiljaista iltakuuden jälkeen. Söimme ja juttelimme kaikessa rauhassa, ruoasta ja toistemme seurasta nauttien.
Ruoka kymppi, tunnelma kymppi! Silvopleesta tuli oitis uusi suosikkikasvisravintolani. Koska paikka on vielä kaiken lisäksi lähellä kotiani, luulen, että poikkean tänne uudelleen lounasaikaan. Ensi kerralla saatan kuitenkin testata kahvilapuolen – vitriinin raakakakut näyttivät nimittäin erittäin kutsuvilta.