SULOINEN SISILIA

Minusta tuntuu, että tämä syksy on vilistänyt silmieni ohitse valtavan nopeasti. Vasta hetki sitten puut alkoivat hehkua ruskan väreissä, ja kohta jo kaikki lehdet ovat pudonneet maahan!

Osaltaan syksyäni katkaisi viikon matka Sisilian Giardini-Naxokseen lokakuun alussa. Syksy on mitä mahtavinta aikaa syyslomalle Etelä-Euroopan saarikohteissa. En voisi kuvitella matkustavani Sisiliaan heinä-elokuussa, jolloin lämpötila hipoo lähes 40 astetta. Lokakuussa sää on suomalaiselle mitä täydellisin: lomamme aikana lämpötila oli tasaisesti 25 astetta (tuntui 30 asteelta) ja aurinko paistoi joka päivä.

Olimme reissussa mieheni, hänen siskonsa ja siskon miehen kanssa. Oli hauskaa lähteä reissuun pitkästä aikaa “isommalla” porukalla, sillä olemme tehneet suurimman osan matkoistamme kaksin mieheni kanssa! Yhteiselo sujui mukavasti, sillä kiinnostuksenkohteemme ovat varsin samanlaiset.

Lomalla emme tehneet mitään – keskityimme vain rentoutumiseen. Makoilimme auringossa, kävimme uimassa ja välillä myös hikoilemassa (minä pari kertaa kuntosalilla ja miehet pelaamassa tennistä). Iltaisin ajoimme taksilla Taorminan keskustaan ja nautimme italialaisen keittiön antimista. Päivän suurin huolenaihe oli se, söisikö tänään pitsaa vai pastaa.

Sisilia oli juuri sellainen, kuin ajattelinkin: aurinkoinen, huoleton, lempeä, kertakaikkisen hurmaava. Pienen Giardini-Naxoksen kylän suola on merenranta ja huolittelemattomat pikkuravintolat. Taorminan kapeat kujat kissoineen ja tuikkivine valoineen veivät sydämemme, ja siksi vietimmekin iltamme mieluiten vanhan kaupungin kujilla.

Kävelimme pääkatu Corso Umbertoa ilta toisensa jälkeen siihen kyllästymättä ja poikkesimme sivukatujen ravintoloihin istumaan iltaa. Nautimme La Napoletanassa ihanat napolilaistyyliset pitsat, herkulliset pastat La Bottessa ja viini- sekä aperol spritz -lasilliset Bam Barin terassilla. Oikeastaan ravintolavinkkien antaminen on turhaa, sillä Italiassa ruoka tuntuu olevan herkullista mihin tahansa meneekin (ensimmäisenä iltana tosin söimme surkeat pasta-annokset, mutta ei siitä sen enempää).

Palaisin milloin tahansa Sisiliaan uudelleen. Italialla ylipäätään on spesiaali paikkansa sydämessäni – minulla on tuosta maasta niin monia ihania muistoja.

Nyt akut on ladattu aurinkoenergialla, ja on mukavaa päästä takaisin töihin ja omiin rutiineihin. Iloa arkeen tuovat brunssit ja viini-illat ystävien sekä perheen kesken. Niin masentavaksi kuin jotkut loka-marraskuuta maalailevatkin, haluan ajatella toisin: onhan tässä kynttilöiden värittämässä pimeän ajassa jotakin tosi maagista. <3

lue myös:

matkavinkit bordeaux’iin

paras matkakamera – pieni ja kevyt Olympus OM-D E-M5 Mark II

20 asiaa, jotka ensikertalaisen tulisi kokea New Yorkissa

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Matkat Ajattelin tänään
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.