summer’s almost gone – 3 x aurinkoinen terassi meren rannalla

Kesäterassit_Löyly_1.jpg

Terassikelit alkavat olla hiljalleen takanapäin, joskin aurinkoisina päivinä tarkenee vielä hyvin istuskella ulkona vilttiin kääriytyneenä.

Viime vuosina Helsingin kahvilat ja ravintolat ovat alkaneet ottaa entistäkin paremmin kaupungin mahtavat merimaisemat hyötykäyttöön. Lapsuudessani vietin kaikki kesät meren rannalla mökillä, ja kenties siksi meren äärelle pääseminen tuntuu yhä tärkeältä. Unelmieni koti sijaitsisi aivan meren rannassa, niin että voisin kävellä joka aamu laiturinnokkaan nauttimaan aamiaistani.

Unelmien kotia odotellessa aion turvautua Helsingin merellisiin olohuoneisiin. Tänä kesänä viihdyin etenkin näissä kolmessa:

 

Uusi tulokas: Löyly

Kesäterassit_Löyly_2.jpg

Uuden uutukainen Löyly saavutti nopeasti kaupunkilaisten suosion. Eikä ihme: kauas siniseen horisonttiin avautuva maisema on mieltä rauhoittava, ja tunnelma ravintolan terassilla on leppoisa. Itse löylyjä en ole vielä ehtinyt testata, mutta voin kuvitella, että Löylyssä saunominen ja uiminen on mahtava kokemus.

Ruoka on perushyvää, joskin annosten taso on vaihtelevaa. Merenelävistä koottu salaatti oli erinomainen, ystävän tilaama nuudeliannos taasen varsin mitäänsanomaton. Löylyssä tärkeintä ei ole niinkään ruoka, vaan kauniit maisemat, hyvä seura ja rento yhdessä oleskelu.

Kesäterassit_Löyly_3.jpg

Aina varma valinta: Birgitta Hernesaari

Kesäterassit_Birgitta_Hernesaari_1.jpg

Kun haluamme aloittaa sunnuntaiaamun rauhallisesti terassilla lehteä lukemalla, otamme suunnaksi Birgitta Hernesaaren. Ravintolan vitriini pursuaa erilaisia herkkuja: täytettyjä voileipiä ja croissanteja, kakkuja, piirakoita, pullaa, keksejä… Virkistävän erilaisesta teevalikoimasta mieleeni on parhaiten jäänyt koivu-puolukka-tee.

Ruoka on aina tuoretta ja hinta-laatusuhde on kohdillaan. Keskipäivällä ja iltaisin terassilta voi olla vaikeaa löytää vapaita paikkoja, mutta aamuaikaan ravintola on rauhallinen.  

Kesäterassit_Birgitta_Hernesaari_2.jpg

 

Klassikko: Mattolaituri

Kesäterassit_Mattolaituri_2.jpg

Niin kliseistä kuin se onkin, vähintään kerran kesässä on päästävä samppanjalasilliselle Mattolaiturille. Siinä missä Löyly ja Birgitta Hernesaari ihastuttavat  rauhallisuudellaan, Mattolaiturissa hauskinta on seurata kymmeniä ohitse kulkevia purje- ja moottoriveneitä.

Mattolaiturin sijainti on myös siinä mielessä hyvä, että terassille sattuu harvoin tuuli. Vilukissa tykkää! Tällä terassilla ruskettuminen (ja toisinaan myös ihon polttaminen) on taattu. Jos unohdit ottaa omat aurinkorasvasi mukaan, ei hätää  sivupyödältä löytyy valikoima aurinkosuojia, joita voi käydä suihkauttamassa iholleen tarpeen tullen.

Kesäterassit_Mattolaituri_1.jpg

// Summer’s almost gone, but on a sunny day you can still sit on a terrace wrapped in a blanket. I’ve always loved the sea and since I don’t have a big house by the sea (yet!), I like to spend time in Helsinki’s seaside living rooms. This summer I’ve been spending time in these three: Löyly (new comer), Birgitta Hernesaari (always a great choice) and Mattolaituri (classic). Sunshine, best friends, good food and a great view to the sea – that’s all I need.

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

TallennaTallenna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *