sunnuntain superaamiainen – radisson blu grand hotel tammer

Hotel Tammerin aamiainen_6.jpg

Valkoiset lakanat ja aamiainen. Nämä kaksi asiaa nousevat aina ensimmäisenä mieleeni, kun varaan hotellihuoneen.

Pidän hotelliaamiaisesta paitsi sen vaivattomuuden myös yllätyksellisyyden vuoksi. Forrest Gumpia klassikolainausta uudelleenmuotoillakseni: ”Hotelliaamianen on kuin suklaarasia: koskaan et tiedä, mitä saat.”

Vielä muutama vuosi sitten hotelliketjujen aamiaiset olivat melko värittömiä ja samankaltaisia, aina samaa kaurapuuroa ja purkkihedelmiä. Tänä päivänä ruoan laatu ja esillepano ovat kuitenkin yhtä tärkeässä asemassa kuin missä tahansa ravintolassa.

Radisson Blu hotellien aamiainen uudistui viime vuonna. Super Breakfast -aamiaisella on haluttiin kiinnittää huomiota juuri ruoan laatuun ja esillepanoon, mutta myös eri sesonkeihin. Tämän lisäksi muun muassa oikeanlaisella valaistuksella, tuoksuilla ja musiikilla on haluttu luoda miellyttävä aamiaiskokemus.

Hotel Tammerin aamiainen_14.jpgHotel Tammerin aamiainen_16.jpgHotel Tammerin aamiainen_1.jpgHotel Tammerin aamiainen_2.jpgHotel Tammerin aamiainen_3.jpgHotel Tammerin aamiainen_11.jpgHotel Tammerin aamiainen_9.jpg

Itse kiinnitin Hotel Tammerin aamiaisella huomiota etenkin sievään esillepanoon. Myslit oli aseteltu somiin lasipurkkeihin, jotka loivat kotoisaa tunnelmaa ja leivät oli aseteltu kauniisiin pahvipussukoihin. Parasta Tammerin aamiaisella oli kuitenkin palvelu: tee ja kahvi tarjoiltiin pöytiin, kuten myös tuorepuristettu appelsiinimehu. Kyllä, tuorepuristettu! Se on aika harvinaista herkkua Suomen hotelleissa, siitä siis isot pisteet.

Mies otti perinteisen hotelliaamiaissettinsä – makkaraa, pekonia ja munakokkelia – ja hyvin maistui. Tampereelle tyypillisesti tarjolla oli myös mustaamakkaraa. Minä puolestani herkuttelin vaniljaisella puurolla (viimeisen vuoden aikana olen innostunut ottamaan aina puuroa hotelliaamiaisella), tuoreilla hedelmillä ja pehmeällä ruisleivällä. Tammerin hedelmäsalaatti koostui kaikista suosikkihedelmistäni: ananaksesta, meloneista ja viinirypäleistä.

Yksi miinuspuoli Tammerin aamiaisella kuitenkin oli: ruokaa ja juomia oli asteletu kahteen eri saliin, mikä vaikeutti aamiaiskokonaisuuden hahmottamista. En aluksi huomannut toisessa salissa olleita Bloody Mary-, jälkiruoka ja smoothiepisteitä lainkaan, ja siksi smoothiella sekä jälkiruoilla herkuttelu jäi suorastaan harmillisen vähäiseksi. Yhden suklaakeksin kuitenkin maistoin, ja se oli juuri sellainen, kuin oikean American cookien kuuluukin. Ottaisinkin keksireseptin ilomielin vastaan!

Hotel Tammerin aamiainen_13.jpgHotel Tammerin aamiainen_4.jpgHotel Tammerin aamiainen_5.jpgHotel Tammerin aamiainen_10.jpgHotel Tammerin aamiainen_7.jpgHotel Tammerin aamiainen_15.jpgHotel Tammerin aamiainen_12.jpg

Kokonaisuutena aamiainen oli yksi parhaimmista hotelliaamiaisista, jonka olen Suomessa syönyt. Ruokasali oli ihanan hiljainen, joten saimme nauttia aamiaistamme pari tuntia kaikessa rauhassa lehteä lukien. Onnistunut aamiainen kruunasi hotelliyöpymisen ja tarjosi ihanan startin sunnuntaihin, joka jatkui ulkoilulla Pyynikin syksyisissä maisemissa.

* Yhteistyössä Radisson Blu Grand Hotel Tammerin kanssa

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.